Συνέλευση και εκλογές στην Ένωση Συλλόγων Γονέων Ηρακλείου

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων  Γονέων Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου σας προσκαλεί στην τακτική εκλογική – απολογιστική γενική συνέλευση των αντιπροσώπων  της Ένωσης τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 και ώρα 17.00 στο αμφιθέατρο του 3ου Λυκείου (Δημοκρατίας 12).   

 

Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα επαναληφθεί τη Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 17:00 στον ίδιο χώρο. Η δεύτερη συνέλευση είναι και η τελική αφού η απαρτία υπάρχει με την παρουσία όσων αντιπροσώπων προσέλθουν.

 

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:


  1. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ

 

  1. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής  και διεξαγωγή εκλογών για ανάδειξη

α) Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης

β) Ελεγκτικής Επιτροπής

γ) Εκπροσώπων στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και στις Σχολικές Επιτροπές Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου

δ) Αντιπροσώπων για την τριτοβάθμια Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων

 

Σας ενημερώνουμε ότι για να συμμετέχουν νόμιμα στη συνέλευση οι αντιπρόσωποι  των Συλλόγων Γονέων, θα πρέπει να είναι εκλεγμένοι σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας.

 

Απαιτείται να προσκομισθούν τα παρακάτω δικαιολογητικά νομιμοποίησης:


  1. Πρακτικό Γ.Σ. & Αρχαιρεσιών του συλλόγου (υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από την Εφορευτική Επιτροπή).

Στο πρακτικό θα αναφέρονται ο αριθμός των γονέων που ψήφισαν, απαραίτητα ο αριθμός των μαθητών που εκπροσωπούν (για να διαπιστωθεί ο αριθμός των αντιπροσώπων του συλλόγου αφού  εκλέγεται 1 αντιπρόσωπος ανά 30 μαθητές των οποίων οι γονείς πήραν μέρος στις εκλογές) και τα στοιχεία των αντιπροσώπων με τη σειρά που εκλέχθηκαν.


  1. Κατάσταση  ψηφισάντων γονέων με το ονοματεπώνυμο και την υπογραφή τους    (υπογεγραμμένη από την Εφορευτική Επιτροπή).

  2. Βεβαίωση του Διευθυντή του σχολείου για τον αριθμό του συνόλου των μαθητών

 

Η αντιπροσώπευση είναι δυνατή εάν στις εκλογές ψήφισαν γονείς που εκπροσωπούν το 1/3 των μαθητών του σχολείου (παράδειγμα το σχολείο έχει 210 μαθητές και ψήφισαν 55 γονείς που εκπροσωπούν 72 μαθητές, οπότε είμαστε νόμιμοι γιατί εκπροσωπείται το 1/3 του συνόλου των μαθητών του σχολείου).    


Για την οικονομική τακτοποίηση ορίστηκε το ποσό των 10,00 € ανά αντιπρόσωπο (οπότε σύλλογος με τρείς αντιπροσώπους καταβάλει συνδρομή 30,00 €).

 

“Καλούμε τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων να παραδώσουν τα δικαιολογητικά στην Ένωση μέχρι τις 8 Απριλίου, ώστε να συνταχθεί το μητρώο των αντιπροσώπων.

Η παράδοση θα γίνεται στο γραμματέα του ΔΣ Κιαμούρη Ηλία 6949 200924.

Επίσης μπορούν να σταλούν συνημμένα στο Mail της Ένωσης : enosigoneonirak@gmail.com”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί