Δύο τελευταίες παραστάσεις του έργου ‘Η αγάπη άργησε μια μέρα’

Δύο τελευταίες παραστάσεις του έργου  ‘Η αγάπη άργησε μια μέρα’ θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σάββατο 16/3 στις 7 το απόγευμα και 9.30 το βράδυ, από την Θεατρική Σκηνή.

Την Κυριακή 17/3 δεν θα πραγματοποιηθεί παράσταση γιατί η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου προκρίθηκε στις 8 καλύτερες παραστάσεις  στο 35ο  Πανελλήνιο Φεστιβάλ θεάτρου στην Καρδίτσα όπου και διαγωνίζεται την Τρίτη 19/3.  

Στην ανακοίνωσή της, η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου:

Μετά από πολυετή προσπάθεια καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα του έργου  ‘Η αγάπη άργησε μια μέρα’ της Λιλής Ζωγράφου.

Η άδεια της αξιοποίησης του έργου δόθηκε από τα ¨Παιδικά χωριά SOS¨ στα οποία η Λιλή Ζωγράφου , έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα των βιβλίων της.

Θα μας βρείτε στον καινούριο μας χώρο Εθνικής Αντιστάσεως 142. Εισιτήρια 10 και 8 ευρώ ( ειδικές κατηγορίες).

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων με αριθμημένες θέσεις. Πληροφορίες 2813 013 218 και 6932 858624. www.theatrikiskini.gr

 

Το έργο είναι ένας ύμνος στον έρωτα και την ελευθερία και ταυτόχρονα ένα δριμύ κατηγορώ στην καταπίεση. Καταγγέλλει την γυναικεία υποδούλωση στην πατρική και τη συζυγική εξουσία με γυναίκες θύματα και θύτες μιας κλειστής κοινωνίας οι οποίες σπαταλούν τη ζωή τους στις κοινωνικές συμβάσεις και την ερωτική στέρηση. Η ΑΓΑΠΗ παρουσιάζει την εικόνα της ελληνικής επαρχίας από τα μέσα της δεκαετίας του 30 έως τις αρχές τις δεκαετίας του 80, εικόνας που άφησε τα σημάδια της στις επόμενες γενιές και εποχές.

Σε μια αγροτική περιοχή της Κρήτης τέσσερις γενιές γυναικών της οικογένειας Φτενούδου ζουν κάτω από τη σκιά της πατριαρχικής καταπίεσης. Ξεχνούν τα όνειρά τους, καταπνίγουν τα συναισθήματά τους, υποτάσσονται στην επιταγή του πατέρα. Αλλά και υποτάσσουν… Η μεγαλύτερη κόρη, έπειτα από το θάνατο του πατέρα και της μητέρας της, αναλαμβάνει τον ρόλο του εξουσιαστή, προσπαθώντας να ελέγξει τις ζωές και την τύχη όλων των αδερφών της. Κάποιες θα υποχωρήσουν, άλλες θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν. Ανάμεσα τους η Ερατώ θα είναι αυτή που θα τολμήσει με μια τεράστια δύναμη ψυχής να επιλέξει τον δρόμο της ελευθερίας, να αναζητήσει τον έρωτα, την ανεξαρτησία, τη λύτρωση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΛΑΘΙΑΝΑΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΝΟΣ ΜΑΝΙΑΣ

ΣΚΗΝΙΚΑ: ΜΑΝΟΣ ΜΑΝΙΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΑΤΑΚΗΣ

VIDEO: STUDIO ΕΙΚΟΝΑ

ΗΧΗΤΙΚΑ ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ MARKETING: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΣ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ-ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ –ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΜΑΝΟΣ ΜΑΝΙΑΣ

 

ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ

ΑΣΠΑΣΙΑ-ΚΑΛΟΓΡΙΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΨΥΛΛΑΚΗ

ΕΡΙΦΥΛΗ-ΗΓΟΥΜΕΝΗ: ΕΛΠΙΔΑ ΚΟΝΤΟΣΙΩΖΙΟΥ

ΑΦΗΓΗΤΗΣ-ΤΑΓΑΡΗΣ-ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑΣ-ΑΝΤΩΝΙΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΣ

ΕΡΑΤΩ:  ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΠΗΝΕΛΟΠΗ: ΜΙΧΑΕΛΑ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ

ΕΡΓΙΝΗ- ΑΜΑΛΙΑ-ΝΟΣΟΚΟΜΑ:  ΒΟΥΛΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΟΝΙΝΟ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ-ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί