Ξανά στην Κρήτη ο Στ. Αραχωβίτης

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό, κ. Αραχωβίτη.

Κατά τη συνάντηση, συζήτησαν για έργα που τρέχουν σε αρδευτικά δίκτυα στην Π.Ε Ηρακλείου και για τον εξοπλισμό τους, αλλά και για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Γέργερη του δήμου Γόρτυνας, έργο ύψους 2.262.400 ευρώ, το οποίο έργο προωθείται και βρίσκεται στην τελική φάση για υλοποίηση.

Όσον αφορά για το φράγμα Αμιρά Βιάννου, ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι έχουν διευθετηθεί και τα τελευταία εμπόδια και ότι μόλις γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις στη μελέτη, το έργο θα προχωρήσει για ολοκλήρωση.

Όσον αφορά στο Μέτρο 4.3 του ΠΑΑ 2014-2020, ο βουλευτής ενημερώθηκε ότι θα υπάρξει αύξηση του ποσού χρηματοδότησης από 120 εκατ. σε 500 εκατ. ευρώ.

Τέλος, όσον αφορά στο έργο του Πλατύ Ποταμού, συζητήθηκε το κομμάτι των μελετών που είναι σε ωρίμανση.

Εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Κρήτη, περί τα τέλη του Μαρτίου, ο βουλευτής και ο Υπουργός συμφώνησαν να υπάρξει μια εκτενέστερη συζήτηση σχετικά με πληθώρα ζητημάτων που αφορούν την Π.Ε. Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί