Ταυτοποιημένος Πειραιώτης ο αποστολέας των χυδαίων SMS σε στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» δημοσιεύει σήμερα, Τρίτη 12/3, το κοινό απειλητικό τηλεφωνικό μήνυμα που έλαβαν πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας, ο αποστολέας έχει πλέον ταυτοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου να αποδειχτεί ότι δεν πρόκειται για ένα άσχετο πρόσωπο που… περνούσε από τον Πειραιά.

«Ο κόσμος αποδέχεται πιο εύκολα ένα απλό ψέμα από μια πολύπλοκη αλήθεια είπε ο Γάλλος πολιτικός φιλόσοφος Αλέξης Ντε Τοκβίλ…

Αυτό θα μπορούσε να είναι το μότο, το στίγμα ενός γνωστότερου σε μας Αλέξη (αμπελοφιλόσοφου-παπαρολόγου) του πρωθυπουργού. […]

Το χαριτωμένο ευρηματικό χιουμοράκι με το «La CASA de papel» θα είχε ενδιαφέρον αν δε συνοδευόταν από κόλλυβα…!!!

Ακριβώς επειδή την ίδια χρονική στιγμή… η λατρεμένη Κυβέρνηση του Βαξεβάνη επειδή δεν έμειναν και πολλά ακόμη νέα μέτρα να πάρει, άρχισε να παίρνει «μέτρα για ΚΑΣΑ» σε όσους γλύτωσαν από Μάνδρα, Μάτι, αυτοκτονίες, γρίπη… κ.λπ.

Πρέπει να σου περισσεύει το θράσος, η τσογλανιά και η ιταμότητα την ώρα που πατάς πάνω σε φέρετρα, το νερό σε πνιγεί και οι φλόγες καίνε ακόμα… να επιτίθεσαι στον ΜΑΡΙΝΑΚΗ με μια ακόμα άθλια κακοστημένη σκευωρία, γκεμπελίστικες πρακτικές, λάσπη με το φτυάρι στον ανεμιστήρα και μαύρη κυνική προπαγάνδα προκειμένου να αλλάξεις την ατζέντα επισκιάζοντας την γκρίζα καθημερινότητα […] Πλησιάζει η ώρα της απελευθέρωσης προδότες, αριστεροφασίστες, νόθα του Στάλιν. Να θυμάστε όμως: Η τελευταία σταγόνα κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει».

Οι απειλές με αφορμή το δημοσίευμα του Documento και η απάντηση του Μαξίμου

Θυμίζουμε ότι το παραπάνω απειλητικό μήνυμα αποτελεί την κλιμάκωση των απειλών με αφορμή το αφιέρωμα που είχε η εφημερίδα Documento το σαββατοκύριακο για την εμπλοκή του ίδιου και στενών, πρώην και νυν, συνεργατών του σε μια σειρά από υποθέσεις με τις οποίες ασχολήθηκε και συνεχίζει να ασχολείται η Δικαιοσύνη.

Η εφημερίδα Documento αφιέρωσε για τον Β. Μαρινάκη, τα πρόσωπα του στενού του κύκλου και τις εμπλοκές με τη Δικαιοσύνη το πρωτοσέλιδο και 9 σελίδες στο κυριακάτικο φύλλο της. Το ρεπορτάζ διαφημιζόταν ήδη από το βράδυ της Πέμπτης (λόγω τριημέρου οι εφημερίδες της Κυριακής κυκλοφόρησαν το Σάββατο), ο δε τίτλος του Documento παρέπεμπε στη γνωστή τηλεοπτική σειρά La Casa De Papel, με τη διαφορά ότι το Papel είχε γίνει VAGGEL (σ.σ.: Το σπίτι του Βαγγέλη).

Ξημερώματα Σαββάτου και ενώ η διαφήμιση της εφημερίδας έπαιζε ήδη για περισσότερες από 24 ώρες, άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία του Documento, χωρίς ωστόσο να κλέψουν χρήματα παρά ένα μικροποσό από έναν αυτόματο πωλητή καφέ, τον οποίο και βανδάλισαν.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε απαντήσει -μέσω της επίσημης σελίδας του Ολυμπιακού- στην εφημερίδα με μακροσκελή επιθετική ανακοίνωση, βάζοντας στο κάδρο για πολλοστή φορά και την κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι έχει στοχοποιηθεί από μια «δημοσιογραφο-πολιτική συμμορία». Βέβαια ανάλογα πολυσέλιδα «αφιερώματα» φιλικών στον εφοπλιστή εφημερίδων, για πρόσωπα που δεν ήταν καν υποκείμενα δικαστικών ερευνών, ήταν απλά δημοσιογραφικές καταγραφές και έρευνες!

Το μέγαρο Μαξίμου δεν άφησε αναπάντητη την απειλητική ανακοίνωση και με τη σειρά του έβαλε στο κάδρο και τον αρχηγό της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο και κάλεσε να πάρει θέσει στον ορυμαγδό των απειλών.

«Ο κ. Μαρινάκης επιτίθεται απρόκλητα στην κυβέρνηση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, αναδεικνύοντας το ήθος του. Εξαπολύει από τα ΜΜΕ που ελέγχει προπαγανδιστικούς τραμπουκισμούς, αναδεικνύοντας την αντίληψή του για τη Δημοκρατία. Την ίδια στιγμή, όλως τυχαίως, απειλητικά μηνύματα στέλνονται στα κινητά τηλέφωνα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με αποστολείς γνωστούς υπαλλήλους του, ενώ στα γραφεία της εφημερίδας Documento γίνεται διάρρηξη και βανδαλίζονται μετά τα μεσάνυχτα, αφού προηγουμένως ο ιδιοκτήτης τους, δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, απειλείται ανοιχτά με ανακοινώσεις, γιατί τόλμησε να δημοσιοποιήσει δραστηριότητες του επιχειρηματία που απασχολούν τη Δικαιοσύνη.

Αναρωτιόμαστε, αν ο κ. Μητσοτάκης, προσωπικός φίλος του κ. Μαρινάκη, και η Ν.Δ., της οποίας τα γραφεία στον Πειραιά επισήμως ο κ. Μαρινάκης χρηματοδοτεί και συντηρεί, προσυπογράφουν αυτές τις μεθόδους που θυμίζουν μαφία.

Η εποχή που κυβερνούσαν τον τόπο οι νταβατζήδες έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Γιατί η Ν.Δ. που σκοπεύει να δώσει τα κλειδιά στους Δον Κορλεόνε επιχειρηματίες που τη στηρίζουν δεν πρόκειται να επιστρέψει στη διακυβέρνηση του τόπου».

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί