Η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» για την Ημέρα της Γυναίκας

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Αναλυτικά:

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι γιορτή, είναι απόδοση τιμής, είναι ημέρα προβληματισμού και υπενθύμισης!
Είναι Ημέρα μνήμης των θυσιών και των αγώνων του γυναικείου φύλου για το αυτονόητο, το οποίο όμως εξακολουθεί να αποτελεί για εκατομμύρια γυναίκες μακρινή ουτοπία.

Ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώριση της αξίας της γυναίκας, και ως μια μικρή έκφραση συμπαράστασης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» βρέθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής έξω από Νηπιαγωγείο του Δήμου, προκειμένου να προσφέρει  ένα λουλούδι και να συνομιλήσει με τις γυναίκες – μάνες που ξεκινούν ένα ακόμα αγώνα για απλά αλλά τόσο ουσιαστικά πράγματα που περιλαμβάνει η καθημερινότητά τους.


«Η γυναίκα με την πολυδιάστατη παρουσία, στην οικογένεια, στην δουλειά, στα κοινά, στην ενεργή κοινωνική ζωή, αξίζει το σεβασμό μας και οφείλουμε όχι μόνο να της συμπαρασταθούμε, αλλά να αγωνιστούμε με αυτήν και γι’ αυτήν» υπογράμμισε ο Γιώργος Σισαμάκης.

Επεσήμανε ακόμα ότι η 8η Μαρτίου, πρέπει να είναι η ημέρα «αφύπνισης» καθώς η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, δεν υφίσταται αν αναλογιστούμε πως ακόμα και στον 21ο αιώνα, ακόμα και δίπλα μας υπάρχουν κορίτσια, κοπέλες, γυναίκες, ηλικιωμένες, που θεωρούνται ως μη έχουσες καμία υπόσταση μέσα στην κοινωνία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί