Μιχελογιαννάκης: “Να φύγει η ΔΕΗ από τα Λινοπεράματα”

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, πραγματοποίησε επικοινωνία με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με το μείζον πρόβλημα που δημιουργείται με τη νέα τροπολογία όσον αφορά τον ΑΗΣ Λινοπεραμάτων.

Σε επιστολή του προς τον ΥπΠ.Εν., του ζήτησε να προχωρήσει σε απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας και χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Πάγιο αίτημα της κοινωνίας του Ηρακλείου, εδώ και χρόνια, είναι η απομάκρυνση του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων και η μεταφορά του σε ήδη επιλεγμένο χώρο ιδιοκτησίας του δήμου στην περιοχή «Κορακιά» Ηρακλείου, η οποία περιοχή ήδη έχει χαρακτηριστεί ως «ενεργειακός κόμβος» της Κρήτης. Το αίτημα αυτό είχε ξεκινήσει κιόλας να παίρνει σάρκα και οστά, μετά από δική σας παρέμβαση και κατά την έκδοση ΦΕΚ που όριζε την μετεγκατάσταση.

Παράλληλα, σε συνεδρίασή της η ΠΕΔ και μετά από εισήγηση του δημάρχου Μαλεβιζίου, έχει στηρίξει ομόφωνα την μετεγκατάσταση του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων στην περιοχή της Κορακιάς.

Όλοι γνωρίζαμε ότι από 1/1/2020, το ενεργειακό κενό της Κρήτης, θα καλυπτόταν από πλωτή μονάδα στην περιοχή «Αθερινόλακκος» Ηρακλείου.

Επόμενο ήταν να αιφνιδιαστούμε όλοι, όταν είδαμε την κατατεθείσα τροπολογία, η οποία όχι μόνον δεν προωθεί την μετεγκατάσταση της μονάδας, αλλά και που προβλέπει την τοποθέτηση νέων αεριοστροβίλων.

Η περιοχή των Λινοπεραμάτων είναι περιοχή τουριστική και οικιστική, ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους,  που έχει υποβαθμιστεί εδώ και πολλά χρόνια, κυρίως λόγω της παρουσίας των ενεργειακών εγκαταστάσεων, αλλά και άλλων ρυπογόνων εργοστασιακών εγκαταστάσεων της Κρήτης.

Η παρουσία της ενεργειακής μονάδας, αν μη τι άλλο, αποτελεί τροχοπέδη στην δυναμική ανάπτυξης της περιοχής των Λινοπεραμάτων, των γύρω περιοχών, αλλά και της ίδιας της πόλης του Ηρακλείου.

Οποιαδήποτε επέμβαση, με μεταφορά νέων μηχανημάτων και παράταση των εργασιών, μπορεί να σημαίνει ακόμα και διαιώνιση της υπάρχουσας παθογόνου κατάστασης για την περιοχή.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας παρακαλώ πολύ όπως αποσύρετε την τροπολογία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί