Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου στην ενημερωτική εκδήλωση για το Κτηματολόγιο στο Ηράκλειο

Μεγάλη προσέλευση και ενδιαφέρον από τους πολίτες της Κρήτης στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το Κτηματολόγιο ολοκληρώνεται στη Κρήτη» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης, το Ελληνικό Κτηματολόγιο σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, το Σύλλογο Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Κρήτης, το Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου και τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Κρήτης.

Το θέμα της επίκαιρης και ενδιαφέρουσας  εκδήλωσης συντόνισε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για Ευρωπαϊκά και Διεθνή θέματα Γιώργος Αλεξάκης.

Η Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου Νατάσα Βαρουχάκη, ανέπτυξε τις ενέργειες της διοίκησης την τελευταία τριετία καθώς και τα οφέλη του Κτηματολογίου για την κοινωνία και τους πολίτες. Επίσης η Διευθύντρια Έργων του Ελληνικού Κτηματολογίου, Άρια Ιωαννίδη, αναφέρθηκε στην «Κτηματογράφηση στο υπόλοιπο της χώρας», και η Διευθύντρια Νομικής Ελεoνώρα Ανδρεαδάκη στη «συλλογή των δηλώσεων του Κτηματολογίου στην υπηρεσία του πολίτη» και στην ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης.

Επίσης διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες ένα κατατοπιστικό infographic με τα έξι «βήματα» που πρέπει να ακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες προκειμένου να υποβάλλουν επιτυχώς τη δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους.

Στην  εκδήλωση  συμμετείχαν η Αναστασία Δρανδάκη  Πρόεδρος του συλλόγου συμβολαιογράφων Εφετείου Κρήτης , η  Ειρήνη Βρέντζου Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε τμήμα Ανατολικής Κρήτης , ο Άρης Ροζάκης  Πρόεδρος Δ.Σ.Η , ο Χάρης Χατζηβασιλείου Πρόεδρος συλλόγου αγρονόμων-τοπογράφων-μηχανικών Κρήτης, η Δ/ντρια του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου  Νίκη Κόπακα , ο Κώστας Αράπογλου Πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών ακινήτων ν. Hρακλείου, και ο εκπρόσωπος του Aρχιεπισκόπου Κρήτης , π. Kωνσταντίνος.

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση και οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων απάντησαν στα κρίσιμα-καίρια ερωτήματα των πολιτών αναφορικά με την συμπλήρωση του Κτηματολογίου στο νησί.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι του Κτηματολογίου ανέφεραν ότι,  θα εξεταστεί η παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων κτηματολογίου και σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί