Α. Ξανθός: Διαφανής, τίμια και βιώσιμη φαρμακευτική πολιτική

«Προχωράμε σε ένα νέο σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων με το οποίο για πρώτη φορά ασκείται διαφανής, τίμια, δίκαιη, ισορροπημένη και βιώσιμη φαρμακευτική πολιτική», ανέφερε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια της Βουλής την τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων.

«Με το νέο πλαίσιο τιμολόγησης των φαρμάκων, θα υπάρξει ισοσκελισμένο ισοζύγιο τιμών στα φάρμακα. Από τους 5.503 ενεργούς κωδικούς, με πωλήσεις στην ελληνική αγορά, οι 2.061 αυξάνονται, οι 2.014 μειώνονται και 428 παραμένουν στάσιμοι. Ούτε δωράκια, συνεπώς ούτε αυξήσεις που θα επιβαρύνουν τον πολίτη», είπε ο Ανδρέας Ξανθός και εξήγησε ότι για τους κωδικούς που αυξάνονται, η αύξηση σημειώνεται όταν πρόκειται για κωδικούς που βρίσκονται κάτω από τη χαμηλότερη (μέση) τιμή της ευρωζώνης.

Είπε επίσης ότι το 50% των κωδικών αυτών είναι γενόσημα και αφορούν την εγχώρια βιομηχανία. «Είναι μια πολύ ισορροπημένη, διαφανής και βιώσιμη παρέμβαση αυτή και η ΝΔ οφείλει πλέον να τοποθετηθεί με σοβαρότητα ποια είναι η φαρμακευτική της πολιτική, για να γνωρίζει ο κόσμος τι τον περιμένει», είπε ο υπουργός Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί