Επίσκεψη Γ. Κατρούγκαλου στην Απαγορευμένη Πόλη

Με την ξενάγησή του στην Απαγορευμένη Πόλη, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του στην Κίνα, στο πλαίσιο της οποίας προήδρευσε της 13ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής των δύο χωρών. Ο κ. Κατρούγκαλος κατά την επίσκεψή του στην Απαγορευμένη Πόλη ξεναγήθηκε στο Μουσείο του Παλατιού και στις αίθουσες του από τον διευθυντή του, Δρ Shan Jixiang.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Κατρούγκαλος παρευρέθηκε στα εγκαίνια των εργασιών της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Κίνας.

Μιλώντας το πρωί για τα αποτελέσματα της επίσκεψης, ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για νέα εποχή και μεγάλη δυναμική στις ελληνοκινεζικές σχέσεις. Επίσης, υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως οι δύο χώρες δίνουν προτεραιότητα στην ανάπτυξη της στρατηγικής συνεργασίας τους και ότι επιβεβαιώθηκε η σύμπτωση συμφερόντων, με έμφαση τη στρατηγική η Ελλάδα να γίνει γέφυρα ανάμεσα στην Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική και τη στρατηγική του «Δρόμου του Μεταξιού». Στις δηλώσεις του, ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ακόμα πως επιβεβαιώθηκε η επιθυμία της κινεζικής πλευράς να αφήσει πιο έντονο το αποτύπωμά της στην Ελλάδα σε επενδύσεις και σε οικονομική συνεργασία.

Σημειώνεται πως στο περιθώριο των χθεσινών εργασιών της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής στο Πεκίνο, ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι , τον αντιπρόεδρο Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων Κίνας και τον υπουργό και τον υφυπουργό Εμπορίου, καθώς και με τον επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΚΚΚ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί