Έχασε τη μάχη ο μικρός Χριστόφορος…

Θλίψη για το χαμό του μικρού Χριστόφορου, μετά από μάχη 21 μηνών με μια σπάνια μορφή όγκου στον εγκέφαλο.

Ο μικρός Χριστόφορος είχε υποβληθεί σε θεραπεία στο Μεξικό αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να κερδίσει την άνιση μάχη. Την τραγική είδηση έκανε γνωστή ο θείος του αγοριού με ανάρτηση στο Facebook.

«Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου ανιψιέ, τώρα θα μπορείς να παίζεις ξέγνοιαστος εκεί ψηλά. Μας δίδαξες όλους εδώ και 21 μίνες τι σημαίνει δεν εγκαταλείπω τη μάχη, τα έβαλες με τα θηρία και έγινες σύμβολο κ έμπνευση ζωής. Θα είμαι πάντα περήφανος για σένα! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους όσους στηρίξατε την οικογένεια μου και τον αδιάκοπο αγώνα μας όλο αυτό το διάστημα», έγραψε.

Ποιος ήταν ο μικρός Χριστόφορος και η περιπέτεια της υγείας του

Ο μικρός Χριστόφορος διαγνώστηκε με “Γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους”, το 2017 μία σπάνια μορφή παιδικού όγκου εγκεφάλου.

Οι γονείς του, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και Αναστασία Βασκούδη, βρέθηκαν αντιμέτωπο με μια σοβαρή αρρώστια που χρήζει επώδυνης και δαπανηρής θεραπείας στο εξωτερικό. Έκαναν έκκληση ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν τον αγώνα ζωής του μικρού γιου τους.

Ο 5χρονος Χριστόφορος διαγνώστηκε με «Γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους» ή διεθνώς Diffuse Intrinsic Pontine Glioma – D.I.P.G, έναν από τους πιο σπάνιους και δύσκολους παιδικούς όγκους εγκεφάλου. Είχε μεταβεί στην πόλη Μοντερέι, στο Μεξικό, για να ακολουθήσει την απαραίτητη θεραπεία που θα του έδινε ξανά ελπίδα για τη ζωή.

Μάλιστα, οι γονείς του μικρού Χριστόφορου είχαν αναρτήσει ένα βίντεο τον περασμένο Δεκέμβρη που καλούσαν σε βοήθεια του αγώνα του νεαρού αγοριού.

https://www.facebook.com/teamchristoforos/videos/225387698383168/

Ο μικρός Χριστόφορος πάλεψε γενναία για τη ζωή του και είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ οι γιατροί του έδιναν 6-9 μήνες ζωής, το αγοράκι έδινε τη μάχη για πάνω από 20 μήνες!

Νέα Σελίδα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί