Κτηνοτρόφος στη Μόρια πυροβόλησε για δεύτερη φορά κατά μεταναστών

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης οδηγήθηκε σήμερα κτηνοτρόφος που πυροβόλησε εναντίον δυο Αφγανών αιτούντων άσυλο, που όπως υποστηρίζει, μπήκαν στο κτήμα του για να του κλέψουν ζώα.

Ο 56χρονος άνδρας κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και παράνομη απασχόληση αλλοδαπού.

Υπενθυμίζουμε πέρυσι τον Φεβρουάριο ο ίδιος κτηνοτρόφος πυροβόλησε εναντίον προσφύγων από την Ερυθραία, ισχυριζόμενος στην απολογία του ότι τα θύματα της επίθεσης είχαν προσπαθήσει να του κλέψουν ένα αρνί.

Αυτή τη φορά λέει πως πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα, αλλά οι δύο μετανάστες, ένας 21χρονος και ένας 24χρονος, που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για απόπειρα ζωοκλοπής, καταγγέλλουν ότι πυροβόλησε εναντίον τους, χωρίς να τους τραυματίσει.

Και ο 56χρονος κτηνοτρόφος και οι δυο Αφγανοί κρατούνται και θα εμφανιστούν ενώπιον την Τετάρτη στον ανακριτή. Επίσης, συνελήφθη και ο Αλβανός εργαζόμενος στο κτήμα του 56χρονου, ο οποίος και θα απελαθεί, αφού όπως αποδείχτηκε βρισκόταν χωρίς χαρτιά στην Ελλάδα.

Σημειώνεται σε λίγες μέρες είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεση για την προηγούμενη επίθεση, μετά την οποία η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως στην κατοχή του κτηνοτρόφου βρέθηκαν τέσσερα κυνηγετικά όπλα, ένα πιστόλι, 156 κυνηγετικά φυσίγγια διαφόρων τύπων, 10 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm και δυο αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί