Τεράστιες οι δυνατότητες χρήσης της τεχνολογίας blockchain από την Ελλάδα

«Σήμερα πολλοί καταλαβαίνουν το blockchain, γιατί όταν ξεκίνησα λίγοι το ήξεραν», είπε ο κ. Sheik Mohammed Irfan, VP of Global Operations, Bloccelerate VC, USA., μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Πάντοτε το μπερδεύουν με τα cryptos. Είναι ένα bitcoin. Ο καθένας έχει την δική του οπτική μέσα στα blockchain. Είναι αυτοί οι κόμβοι. Αυτή η αλυσίδα δεν μπορεί να αλλάξει, γιατί κάθε άτομο έχει μια μοναδική οπτική. Σε αυτό συνίσταται το blockchain. Μπορεί κανείς να μεταφέρει το οτιδήποτε. Χρήματα, ένα πακέτο. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για την Ελλάδα. To 11% των Ελλήνων δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό. Άρα το blockchain θα μπορούσε να καλύψει αυτό το κενό. Σε μια αναδυόμενη οικονομία μπορεί να βοηθήσει. Σε 10-20 χρόνια το blockchain θα αφορά 30 τρισ. δολάρια»

unnamed_20.jpg

»Μπορεί να προσφέρει πολλά. Οι Έλληνες έχουν μεγάλη δεξιότητα στη ναυτιλία. Υπάρχουν εταιρείες που έχουν ασφαλιστικά συμβόλαια ναυτιλίας με blockchain. Είναι μια τεράστια ευκαιρία, για την Ελλάδα που βρίσκεται σε μια τέτοια γεωγραφική θέση, και μπορεί να φτάσει στην κορυφή. Έχω εντυπωσιαστεί από την  Ελλάδα. Μπορεί να κάνει μια τεράστια στροφή. Είναι μια από τις πιο δυτικές δημοκρατίες που γνωρίζουμε και με την αστάθεια στην περιοχή, με την Τουρκία, θα μπορούσε να βελτιώσει την θέση της στην Ευρώπη. Άρα υπάρχει η δυνατότητα για το blockchain. Είναι τεράστια η ευκαιρία για τον κόσμο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Σήμερα υπάρχουν δυο εταιρείες που κατέχουν όλα μας τα δεδομένα, είπε ο κ. Δημήτρης Αργυράκης, Πρόεδρος Worldhotels. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη καινοτομία στον τομέα των τροφίμων. Άλλες εφαρμογές θα μπορούσαν να εστιαστούν στις αποσκευές, ώστε να μην απολεσθεί ποτέ ξανά αποσκευή. Έχουμε χάσει πράγματα στην ψηφιοποίηση. Κανείς δεν καταλαβαίνει τις λεπτομέρειες όταν κλείνει ένα ξενοδοχείο on line. Έχουμε χαθεί στα κομμάτια της τεχνολογίας και του blockchain. Δεν χρειάζεται να  κατανοούμε το τεχνολογικό κομμάτι. Να συνειδητοποιούμε ότι κάτι καλό έρχεται. Και βέβαια υπάρχουν ευκαιρίες στην Ελλάδα γιατί η τεχνολογία δεν έχει σύνορα, όρια. Ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι από τους μέγιστους τομείς και μέσα στην κρίση συνέχισε να δουλεύει.

«Εγώ όταν έφτασα στο Ευρωκοινοβούλιο ήμουν η Ελληνίδα από την κρίση, είπε η ευρωβουλευτής, κα Εύα Καϊλή. Οι τράπεζες έκλεισαν σε μια νύχτα στην Κύπρο. Αυτό το εικονικό νόμισμα θα μπορούσε να είναι μια λύση. Ουσιαστικά ψηφιοποιείς τα περιουσιακά στοιχεία και τα ανταλλάσσεις. Δεν χρειάζεσαι μεσάζοντες. Είναι μια πλατφόρμα αποκεντρωμένη. Άμεσα, χωρίς τριβή, χαμηλά έξοδα. Αυτό θα επιλύσει πολλά προβλήματα. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για έξυπνα συμβόλαια. Έχεις ένα ψηφιακό πορτοφόλι. Κανείς δεν μπορεί να το μιμηθεί αυτό. Υπάρχει μεγάλη αντίσταση στη καινοτομία. Ακόμη και νέοι συνάδελφοι μου αντιδρούν. Θεωρώ ότι σε ένα χρόνο περίπου θα έχουμε πιστοποίηση και εφαρμογή στην ΕΕ.Ψηφιοποιείς την οικονομία σου. Είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά.»

«Είναι μια τεχνολογία που λύνει ένα business case», είπε ο κ. Μενέλαος Πέτροβας, Διευθυντής Ψηφιακού Μarketing, Airport Hotel Basel AG. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πώς θα εφαρμοστεί. Δεν βλέπουν την εικόνα. Είναι σειρές ανταλλαγής χρημάτων. Έχουμε τα προσωπικά δεδομένα που τα χωρούμε of blockchain.  Πρέπει να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο και να τον ενημερώσουμε. Να έχουμε στο νου μας και ρυθμιστικά ζητήματα.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος, κ. Δημήτρης Μαλλάς.

newmoney.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί