Σημαντικές ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα για τις αρχαιότητες της Πλάτης

Σύσκεψη για την έρευνα των αρχαιοτήτων της Πλάτης πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου με την συμμετοχή Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη, του Καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γρηγόρη Τσόκα – Διευθυντής Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής, της Προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Νομού Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού και στελεχών των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ο Καθηγητής κ. Τσόκας που προΐσταται στην ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου η οποία ερευνά για τον εντοπισμό και την απεικόνιση θαμμένων αρχαιοτήτων με γεωφυσικούς μεθόδους στην περιοχή του οροπεδίου Λασιθίου παρουσίασε αναλυτικά τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών. Η κα. Σοφιανού δήλωσε ενθουσιασμένη με τις εξελίξεις και στην συνέχεια όλοι μαζί επισκέφθηκαν το σημείο όπου έγινε αυτοψία από τα ερευνητικά συνεργεία που συνεχίζουν την εργασία τους. Κατά την επίσκεψη έγινε η ακριβής ταύτιση του χώρου όπου έκανε ανασκαφή η Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή το 1914.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ με χρηματοδότηση του Δήμου πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες αποψίλωσης στην ευρύτερη περιοχή και αγορά των ακινήτων που ταυτοποιήθηκαν προκειμένου να ξεκινήσουν ανασκαφικές τομές πάντα με την επίβλεψη της κας. Σοφιανού.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί