Γέφυρα 39 μέτρων στον Πλατανιά – θα μπορεί να σηκώσει έως και 10 τόνους (Φωτο)

Δεν θα είναι δυνατή, η διέλευση λεωφορείων από την γέφυρα τύπου Bailey, που έστησε ο στρατός, στο σημείο που κατέρρευσε μετά την τελευταία κακοκαιρία η γέφυρα του ποταμού Ιάρδανου, στην παλιά Εθνική οδό Χανίων Κισσάμου στον Πλατανιά.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο zarpanews.gr, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων, της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Μιχάλης Ψαρουδάκης, κι έπειτα από την τελευταία ενημέρωση που είχε από τον επικεφαλής του Στρατού, που έχει αναλάβει το στήσιμο της γέφυρας, η γέφυρα που έχει στηθεί, έχει μήκος 39 μέτρα, και το φορτίο που θα μπορεί να σηκώσει θα είναι έως 10 τόνους.Πράγμα το οποίο σημαίνει πως λεωφορεία με μεγαλύτερο βάρος θα απαγορεύεται να διασχίζουν την γέφυρα, με οτι αυτό συνεπάγεται για τις συγκοινωνιακές ανάγκες της περιοχής.Αυτό συνέβη, γιατί το μήκος της γέφυρας είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που είχε σε πρώτη φάση υπολογισθεί, με συνέπεια και το φορτίο που η συγκεκριμένου τύπου γέφυρα μπορεί να σηκώσει να είναι πια πολύ μικρότερο.Επίσης από την πλευρά του δημάρχου Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη, έχει γίνει αίτημα για την δημιουργία και πεζογέφυρας κάτι που όμως για την ώρα δεν φαίνεται να είναι εφικτό.

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία στη γέφυρα θα γίνεται εκ περιτροπής πότε από την μια και πότε από την άλλη κατεύθυνση.

Το πρωί επίσης γίνονταν και εργασίες βαφής της γέφυρας, από συνεργείο του Πολεμικού Ναυτικού.Αναφορικά τώρα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν, αυτές θα καθοριστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ κατά πάσα πιθανότητα και εκτός απροόπτου, δεν θα δοθεί σε χρήση πριν από την Δευτέρα.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί