Την Παρασκευή 1η Μαρτίου η ενημερωτική εκδήλωση για τους κομποστοποιητές που θα τοποθετηθούν στα σχολεία από τον ΕΣΔΑΚ

Με αυξημένη συμμετοχή εκπροσώπων της σχολικής κοινότητας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ενημερωτική εκδήλωση του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για τον τρόπο χρήσης των κομποστοποιητών που θα τοποθετηθούν σε σχολικές μονάδες του Ηρακλείου.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, στις 11:00, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου στην Νέα Αλικαρνασσό. Στόχος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. είναι να γίνει ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρη Μαμουλάκη για την φιλοσοφία και τους στόχους του συγκεκριμένου προγράμματος, καθώς και του τρόπου χρήσης των κομποστοποιητών, από τον Αντιπρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης, Διευθυντή του Εργαστηρίου Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής, Καθηγητή Θρασύβουλο Μανιό και τον επικεφαλής τεχνικό του Εργαστηρίου, καθηγητή Γιάννη Σαμπαθιανάκη.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για 192 σετ κομποστοποίησης που αποτελούνται από κομποστοποιητή 300 λίτρων από 100% ανακυκλώσιμο υλικό, αναδευτήρα, δοχείο και σταθεροποιητή, για ταχεία ανακύκλωσης οργανικών απορριμμάτων, ικανοί να δεχθούν όλα τα οργανικά υπολείμματα. Είναι κομποστοποιητές τύπου κήπου, με διάταξη οπών για αερόβια λιπασματοποίηση, χωρίς προσθήκες ειδικών σκευασμάτων σε υγρή ή στερεά μορφή. Είναι κατασκευασμένοι με δυνατότητα περιστροφής και δυνατότητα πρόσβασης από όλες τις πλευρές με αποτέλεσμα να μειώνεται ο όγκος, ενώ το υλικό κατασκευής τους παρέχει θερμομόνωση για σταθερή θερμοκρασία τεσσάρων εποχών.

Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε σχολείο που επιθυμεί να συμμετάσχει στο νέο αυτό πρόγραμμα, να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του μέσω email στο info@esdak.gr & esdak@otenet.gr.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί