Χρ. Σπίρτζης: Τα έργα στην Κρήτη θα γίνουν άμεσα και θα δώσουν λύσεις που θα μείνουν (Βίντεο)

Γίνεται μία λεπτομερής καταγραφή των ζημιών στην Κρήτη για να προχωρήσουν οι κατάλληλες χρηματοδοτήσεις στους αρμόδιους φορείς δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Χανιά και το Ρέθυμνο από την κακοκαιρία.

Όπως είπε μιλώντας στο Open Beynod, χρηματοδότηση θα λάβουν τόσο η Περιφέρεια Κρήτης όσο και οι δήμοι, ενώ το υπουργείο θα αναλάβει να αποκαταστήσει τις μεγάλες καταστροφές. Ο Χρ. Σπίρτζης σημείωσε ότι έχουν γίνει μεγάλες καταστροφές στις υποδομές του νησιού (μόνο στον ΒΟΑΚ υπάρχουν δύο πολύ μεγάλες κατολισθήσεις) αλλά και στην καλλιεργήσιμη γη.

«Έχουμε βρει μία ανοχύρωτη χώρα, χωρίς αντιπλημμυρική προστασία. Τα ζήσαμε στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Σκόπελο, Σαμοθράκη και Καλαμάτα» επισήμανε ο Χρ. Σπίρτζης,

Ο υπουργός Μεταφορών δεσμεύτηκε για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών την Κρήτη, ενώ αναφέρθηκε στις γέφυρες που έπεσαν, οι οποίες, όπως είπε, δεν είχαν συντηρηθεί επί δεκαετίες, ενώ είχαν και κακοτεχνίες.

«Θα είμαστε έτοιμοι μέχρι το καλοκαίρι, ήδη έχει τοποθετηθεί μία γέφυρα. Θα υπάρχει προσβασιμότητα σε αυτές τις περιοχές» σημείωσε ο Χρήστος Σπίρτζης, διευκρινίζοντας ότι οι μόνιμες λύσεις δεν μπορεί να είναι πρόχειρες όπως ήταν. «Θα πρέπει να πραγματοποιηθούν τεχνικές μελέτες, τα έργα θα γίνουν γρήγορα χωρίς βαριές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Δε θα είναι λύσεις πρόχειρες αλλά λύσεις που θα μείνουν» υπογράμμισε.

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί