Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για την παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, σχετικά με την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το σωματείο εργαζομένων ΠαΓΝΗ μαζί με συμβασιούχους εργαζόμενους από την καθαριότητα και τη σίτιση πραγματοποιήσαμε τη Δευτέρα 25/2 παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης.

Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκαν εργαζόμενοι του Βενιζέλειου, εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης, που με ψήφισμά του συμπαραστέκεται στον αγώνα μας, εκπρόσωπος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και εκπρόσωπος της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Τονίσαμε την αναγκαιότητα της άμεσης μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου, καταγγείλαμε την αβεβαιότητα που έχουν οι εργαζόμενοι κάθε φορά που τελειώνουν οι συμβάσεις. Ο αριθμός των εργαζομένων που οι συμβάσεις τους λήγουν μέχρι το τέλος του 2019 είναι περίπου 150, ενώ ήδη μέχρι τέλος του Μόρτη θα φύγουν 17 παρατασιούχοι. Η πλειοψηφία αυτών των εργαζομένων δουλεύει πολλά χρόνια στο νοσοκομείο (μέσω του εργολάβου) και αποτελεί εξειδικευμένο προσωπικό.

Από την πλευρά της, η ΔΥΠΕ για άλλη μια φορά επιχείρησε να επιστρατεύσει τον κοινωνικό αυτοματισμό λέγοντας ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην εργασία.

Στο αίτημα για την άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και μαζικές προσλήψεις είπε στους εργαζόμενους ότι το υπουργείο προχωράει στην προκήρυξη διαγωνισμού για όσους εργαζόμενους τελειώνουν οι συμβάσεις, κάτι που θα γίνεται και για όσες συμβάσεις λήξουν από εδώ και πέρα.

Έχουμε πείρα από τέτοιες λύσεις και στο νοσοκομείο μας! Αρκετοί εργαζόμενοι από τους συμβασιούχους θα μείνουν εκτός των αποτελεσμάτων τέτοιων διαγωνισμών όπως στην παιδοψυχιατρική.

Η ουσία παραμένει: εργαζόμενοι με τα από χρόνια δουλειάς πετιούνται στην ανεργία!!!

Χρόνια τώρα το Σωματείο πρωτοστατεί στον αγώνα με αιχμή το στόχο για μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων, συμβασιούχων και εργολαβικών συναδέλφων που χρόνια δουλεύουν στο πλευρό μας. Απαιτήσαμε και απαιτούμε -χωρίς καμιά ταλάντευση, χωρίς παζάρια στις πλάτες τους- όχι απλά, να μην απολυθεί κανείς αλλά να μονιμοποιηθούν! Την ίδια ώρα, Διοίκηση – κυβέρνηση που διώχνει τους εργολάβους, ψήφισε, υπέγραψε, νομοθέτησε ατομική σύμβαση με πετσοκομμένα δικαιώματα και ημερομηνία λήξης.
Όσες υποσχέσεις  και αν δίνουν κυβέρνηση και διοικήσεις, εμείς οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε από την εμπειρία μας, ότι κανένας “σωτήρας” δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.
Μόνο με τον οργανωμένο αγώνα μας, με κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, μπορούμε να απαλλαγούμε από τα προβλήματα και τις αιτίες που τα γεννούν.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μετατρέψουν την αγανάκτηση που δικαιολογημένα νιώθουμε σε απόφαση για δράση.

Κανείς συνάδελφος να μην απολυθεί! Να μετατραπούν  οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου!

Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των συναδέλφων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις!

Να συμμετάσχουν στις δράσεις του σωματείου μας, μαζί με άλλα σωματεία που είναι σε αγωνιστική κατεύθυνση, για να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί