“Πως επηρεάζουν τη ζωή μας το περιβάλλον, η οικογένεια και τα δίκτυα των ανθρώπων”

Μια εκδήλωση ξεχωριστή για τους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία μας οργανώνει στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης 27 Φεβρουαρίου το κέντρο Κτησίας Αποκατάσταση. Γνωστοί και καταξιωμένοι επιστήμονες, ομιλητές που δίνουν το μοναδικό τους στίγμα στο επιστημονικό στερέωμα έρχονται να απαντήσουν σε σημαντικά ερωτήματα που αφορούν στο θέμα: «Πώς επηρεάζουν την υγεία μας το περιβάλλον, η οικογένεια και τα δίκτυα, ιδεών και ανθρώπων,»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που είναι ελεύθερη για το κοινό, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν αλλά και να πάρουν τη γνώση που θα τους επιτρέψει να βελτιώσουν την υγεία και την καθημερινότητα τους.

Το περιβάλλον και οι βίαιες αλλαγές που συντελούνται με ευθύνη του ανθρώπου, η έκπτωση στο αξιακό σύστημα της οικογένειας, τα δίκτυα ανθρώπων αλλά και ιδεών επηρεάζουν δραματικά την υγεία μας. Πόσο το γνωρίζουμε και πως το διαχειριζόμαστε.

Το κέντρο Κτησίας Αποκατάσταση, στο πλαίσιο δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, διοργανώνει την εκδήλωση με δεδομένο ότι:

΄΄Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί, οφείλουν να αναγνωρίζουν και να επιδιώκουν εκείνες τις πολιτικές, να λαμβάνουν εκείνες τις αποφάσεις, ή να ακολουθούν εκείνες τις δράσεις που να συνάδουν με τους στόχους και τις αξίες της κοινωνίας μας.

Επίσης, οι επιχειρήσεις αποτελούν οντότητες οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται, επηρεάζοντας και επηρεαζόμενες από τα δεδομένα της εποχής και του χώρου δράσης τους. Οφείλουν επομένως να αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί, απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Να σέβονται δηλαδή τις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας (τον σεβασμό προς τον άνθρωπο – την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την παροχή ίσων ευκαιριών, τον σεβασμό στο περιβάλλον που κληρονομήσαμε και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής).΄΄

Η εκδήλωση

Ομιλητές:

Μανόλης Χελιδόνης τ. Καθηγητής ΩΡΛ ( θα μιλήσει για το περιβάλλον)

Χρήστος Λιονής , Καθηγητής γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (θα μιλήσει για την οικογένεια)

Αλέξανδρος Χρηστάκης, καθηγητής σχεδιασμού κοινωνικών συστημάτων ( θα μιλήσει για τα δίκτυα)

Κακουλάκη Μαρία, δημοσιογράφος και επικοινωνιολόγος κοινωνικών συστημάτων ( θα μιλήσει για τα δίκτυα )

Η εκδηλώσει θα γίνει στις 27 Φεβρουάριου 2019, στην αίθουσα Kαστελάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, στις 19: 00.

Είσοδος ελεύθερη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί