Πολλά τα προβλήματα από την κακοκαιρία στο Φόδελε

Στο Φόδελε βρέθηκε ο  υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, μία μέρα μετά την επέλαση της κακοκαιρίας στην περιοχή.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μποκέας ανέφερε: «Βρεθήκαμε από νωρίς στο Φόδελε και την ευρύτερη περιοχή. Κάναμε αυτοψία σε καλλιέργειες, υποδομές και αγροτικούς δρόμους. Επισκεφτήκαμε επίσης, ένα από τα πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία της περιοχής, την Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου τοίχοι του περιβάλλοντα χώρου έχουν καταρρεύσει.

Τόσο στο Φόδελε, όσο και σε άλλες περιοχές του Μαλεβιζίου τα προβλήματα από την κακοκαιρία είναι πολλά. Η λήψη αποτελεσματικών μέτρων πρόληψης και η κατάρτιση ολοκληρωμένου και εγκεκριμένου Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Δήμου Μαλεβιζίου, για την ετοιμότητα, πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων και εκτάκτων αναγκών είναι ζήτημα υψίστης προτεραιότητας. Δεν αρκεί μόνο η ύπαρξη Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και ενημερώσεις, προκειμένου να καταγραφούν και να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή και τους κατοίκους. Οφείλει παράλληλα να προχωρήσει σε αναγγελία στον ΕΛΓΑ για την καταγραφή της ζημιάς σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι αναγκαίες αποζημιώσεις μέσω του προγράμματος ΠΣΕΑ του ΕΛΓΑ, που αφορά σε φυσικές καταστροφές».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί