«Κατεψυγμένο» ρεπορτάζ το δημοσίευμα περί «καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας»

Το δημοσίευμα που ισχυρίζεται ότι υπάρχει «καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα», η οποία δήθεν «αναγνωρίστηκε σιωπηρά από τη Συμφωνία των Πρεσπών βασίζεται σε μια συνέντευξη ενός 92χρονου, η οποία πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2018. Ωστόσο ανέβηκε ετεροχρονισμένα στην ηλεκτρονική έκδοση του BBC μετά από μισό και πλέον χρόνο. Μάλιστα, η δημοσιογράφος που είχε πάρει τη συνέντευξη είναι ελληνίδα, εργαζόμενη στο Λονδίνο. Η Μαρία Μαργαρώνη υποστηρίζει  ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από τους αρχισυντάκτες της πριν δώσει απαντήσεις για το γεγονός ότι η συνέντευξη προβλήθηκε αφού έχει ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Το ρεπορτάζ «από το ψυγείο» εργαλειοποιήθηκε από την αντιπολίτευση που επιχείρησε να το μετατρέψει σε μείζον πολιτικό ζήτημα ισχυριζόμενη ότι επιβεβαιώνει του φόβους της για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στην πραγματικότητα πρόκειται για θέμα που δημιούργησε η ίδια η ΝΔ και ο αρχηγός της όπως και κάποια στελέχη με ατυχείς δηλώσεις πριν από καιρό. Τόσο τότε, όσο και τώρα, η κυβέρνηση απαντά ότι το θέμα της μειονότητας έκλεισε οριστικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τι είπε η Μαρία Μαργαρώνη στον ΑΝΤ1

Η συντάκτρια του επίμαχου ρεπορτάζ του BBC, Μαρία Μαργαρώνη, μίλησε στον ΑΝΤ1 και τον Ισάακ Καριπίδη για τον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε μετά το δημοσίευμα.

«Ποτέ στην καριέρα μου δεν έχω δεχθεί τόσα πολλά μηνύματα», είπε χαρακτηριστικά η ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος που έχει γεννηθεί στο Λονδίνο. «Δεν περίμενα τέτοιες αντιδράσεις», συμπλήρωσε.

«Η συγκεκριμένη άποψη έχει δημοσιοποιηθεί στο παρελθόν όχι μόνο σε βρετανικά, αλλά και σε άλλα ΜΜΕ», επισήμανε.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο Ισάακ Καριπίδης η συνέντευξη στο άρθρο είχε ληφθεί από το περασμένο καλοκαίρι και προκύπτει το ερώτημα γιατί δημοσιοποιήθηκε μετά τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η κ. Μαργαρώνη, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1, αφού συμβουλευτεί πρώτα τους αρχισυντάκτες της, ίσως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα απαντήσει στα πολλά ερωτήματα που έχουν προκύψει.

Το σχετικό βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 

 Tvxs.gr, Enikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί