Πρώτη και καλύτερη η Εθνική στη Γερμανία

Η Ελλάδα νίκησε στην Βαμβέργη την Γερμανία με 69-63, με έναν μαγικό Βασιλόπουλο και κλείδωσε την πρώτη θέση στα “παράθυρα”. Πολύ δύσκολα δεν θα είναι πλέον στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην τελική φάση του παγκοσμίου.
Η Ελλάδα ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε ένα δύσκολο παιχνίδι, που οι Γερμανοί έδειξαν να θέλουν πάση θυσία, για να τελειώσουν πρώτοι στον όμιλο. Σε αυτό το δεύτερο ημίχρονο ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν τα πάντα για την Εθνική ομάδα. Σκόραρε, μάρκαρε, έκλεβε, έπαιρνε ριμπάουντ ήταν συγκινητικός, από κάθε άποψη.
Μαζί του ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, που έδωσε επίσης πολύ σημαντικές βοήθειες σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Γενικότερα πάντως, στο δεύτερο εικοσάλεπτο όλοι οι διεθνείς που χρησιμοποιήθηκαν έδειξαν περισσότερη διάθεση από ότι στο πρώτο εικοσάλεπτο και αποφασισμένοι να καθαρίσουν το ματς.
Από τους Γερμανούς ξεχώρισε ο Ομπστ με 12 πόντους και ο Άκμπιναρ με 10, ενώ όλοι οι υπόλοιποι έμειναν σε μονοψήφιο αριθμό πόντων, ένδειξη της καλής αμυντικής λειτουργίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Η άμυνα ήταν το βασικό κλειδί της νίκης, αφού επιθετικά η Ελλάδα βρέθηκε σε ένα πολύ κακό βράδυ πίσω από την γραμμή του τριπόντου (8/26 30%), ενώ είχε και 18 ασίστ για 14 λάθη. Στην άλλη πλευρά του γηπέδου όμως, η άμυνα έφερε το αποτέλεσμα, αφού οι Γερμανοί δεν μπορούσα να βρουν διαδρόμους, ούτε να απειλοήσουν με επιθετικά ριμπάουντ.
Μετά το τέλος του αγώνα οι διεθνείς μαζεύτηκαν στο κέντρο για να φωνάξουν “Ελλάς”, αλλά περίμεναν το Νίκο Ζήση να φτάσει κι αυτός εκεί και να φωνάξει μαζί τους!
Γερμανία (Ροντλ): Μπαρτέλ 8, Τζίφι 2, Λο 7, Ομπστ 12(4), Σαϊμπού 6, Ακπινάρ 10, Ντόρεθ 2, Σέιφερτ 6, Σένγκφελντερ 2, Τάντα, Τίμαν 2, Ζίρμπες 6.
Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Αθηναίου 6(2), Μποχωρίδης 7(1), Λαρεντζάκης (1), Μαργαρίτης 13(1), Βασιλόπουλος 12, Χρυσικόπουλος 2, Γκίκας 5(1), Κασελάκης 3(1), Κόνιαρης 3(1), Μαυροειδής 8, Σαλούστρος 2.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί