Πάνω από 200 κάτοικοι του κέντρου του Ηρακλείου ζητούν λύση με την στάθμευση

Ανακοίνωση εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων του κέντρου της πόλης του Ηρακλείου, σχετικά με το αίτημά τους να βρεθεί λύση με τη στάθμευση των αυτοκινήτων τους.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Την περασμένη Πέμπτη 21-2-19 κατατέθηκε αίτημα  να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο η δημιουργία συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο του Ηρακλείου με κατοχύρωση δωρεάν θέσεων για τους μόνιμους κατοίκους.  Ξεπερνούν συνολικά τους 200 οι κάτοικοι του κέντρου που ενημερώθηκαν και ανταποκρίθηκαν ενυπόγραφα στην πρόσκληση της επιτροπής και απαιτούν να λυθεί ένα πρόβλημα που ταλανίζει κυρίως τους μόνιμους κατοίκους, αλλά όχι μόνο αυτούς, καθώς υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής όλων. Συνεχίζοντας την ενημέρωση ως Συντονιστική Επιτροπή και συζητώντας με τους κατοίκους της πόλης γίνεται φανερό  πως η συντριπτική πλειοψηφία συμφωνεί με το αίτημά μας.

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Χανιά………      όλες οι πόλεις αυτές έχουν κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ελεγχόμενο  σύστημα στάθμευσης στο ιστορικό τους κέντρο. Αυτό που είναι κανόνας στις πόλεις του εξωτερικού και στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, απουσιάζει από το  Ηράκλειο…… που κατά τα άλλα θέλει να λέγεται τουριστικός προορισμός, ιστορική πόλη, κέντρο εμπορικής και καλλιτεχνικής ζωής κ.α

Απαντώντας στο αίτημα των κατοίκων του κέντρου η Δνση Τεχνικών Έργων & Μελετών –Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου  εκτιμά (με επιφύλαξη) πως υπάρχουν περίπου 1400 διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης εντός των τειχών του Ηρακλείου και πως ένα ποσοστό από αυτές μπορούν να διατεθούν στους μόνιμους κατοίκους δωρεάν, αφού οργανωθεί ένα σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο επεξεργάζεται. Επίσης  θα καλέσει με ανακοίνωση να δηλώσουν ενδιαφέρον οι κάτοικοιι που διαμένουν μόνιμα στο κέντρο και έχουν αυτοκίνητα ενώ δεν έχουν ιδιωτικό πάρκιγνκ. Όλα αυτά μας έχουν δηλωθεί ως πρόθεση, χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα.

«Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι», λέει μια παροιμία. Δικαιούμαστε να είμαστε δύσπιστοι, όταν θυμόμαστε πως και πριν από 10 χρόνια είχε ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία από την τότε δημοτική αρχή αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. (Για άγνωστους λόγους…..). Πολύ περισσότερο τώρα που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Στην τελευταία συγκέντρωση κατοίκων στο «Πολύκεντρο» συστήθηκε 10 μελής Συντονιστική Επιτροπή για την καλύτερη οργάνωση της ενημέρωσης  των κατοίκων και όλων των άλλων ενεργειών που απαιτούνται.

Θέλουμε να υπάρξει δέσμευση από όλο το φάσμα των δημοτικών παρατάξεων πως θα υποστηρίξουν την υλοποίηση των ρυθμίσεων  που ζητούμε. Ήδη κάποιες παρατάξεις δημοσιοποίησαν θέσεις για το κυκλοφοριακό που συμφωνούν (γενικά) με το αίτημά μας, κι αυτό είναι ελπιδοφόρο. Ωστόσο έχουμε πλήρη συνείδηση πως μόνο με μαζική και επίμονη διεκδίκηση θα πετύχουμε το στόχο μας. Γι αυτό καλούμε όλους τους συμπολίτες που συμφωνούν με το αίτημά μας να έρθουν σε επικοινωνία με τη Συντονιστική Επιτροπή και να συμμετάσχουν στο κίνημα που δημιουργείται.

  • Άμεση συζήτηση του αιτήματος στο Δημοτικό Συμβούλιο
  • Διαπαραταξιακή   συμφωνία και συνυπευθυνότητα για την υλοποίησή του, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί