Εντολή Τσίπρα για άμεση αποκατάσταση των ζημιών στην Κρήτη (Βίντεο & Φωτό)

Ευρεία σύσκεψη, παρουσία του Υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, και του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Ταφύλλη, στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, μετά τις καταστροφές που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία. Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι κατά την πρόχειρη ενημέρωση του κ. Σπίρτζη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, ο τελευταίος σχολίασε ότι δεν φτάνουν ούτε 100 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στα Χανιά.

«Εντολή του Πρωθυπουργού είναι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση τώρα για να προστατευτούν ανθρώπινες ζωές και το συντομότερο, αύριο, που θα έχουμε ύφεση των φαινομένων, θα πέσουμε με τα μούτρα στη δουλειά για να αποκαταστήσουμε τα πάντα», απάντησε ο κ. Σπίρτζης.

Όπως αναφέρθηκε, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει δώσει εντολή να σταλούν έξι στρατιωτικές γέφυρες, προκειμένου να αποκατασταθεί η επικοινωνία με τις πληγείσες περιοχές.

Στην Κρήτη θα βρίσκονται από αύριο μηχανικοί της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών, με εξειδικευμένες γνώσεις στα γεωτεχνικά προβλήματα και στις αποκαταστάσεις τεχνικών έργων (γεφυροποιία, διαβάσεις κτλ), προκειμένου να ελεγχθεί ο ΒΟΑΚ και το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

 

Δείτε ακόμα: Στο Ηράκλειο, αντί για τα Χανιά, προσγειώθηκε ο Χρ. Σπίρτζης λόγω της κακοκαιρίας

 

parakritika.gr, Βίντεο: Χανιά LIVE

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί