Το άγος της “δημοσιογραφίας”

 Του Μιχάλη Τζανάκη

Ως γνωστόν τα «συστήματα» δεν είναι εύκολο να τα πολεμήσει ένας ή λίγοι.  Τεχνολογία πλέον κυριαρχεί και αυτός που ελέγχει τα μέσα, ελέγχει σχετικά εύκολα και τις κοινωνίες. Η δημοσιογραφία πλέον δεν στηρίζεται στη δεινή «πένα» του δημοσιογράφου, ούτε καν στον πειστικό λόγο που εκπέμπει ως ευρυμαθής και οξύνους λειτουργός, αλλά στην ποσότητα της παραπληροφόρησης και την εντυπωσιοθηρία του μηχανισμού της.

Τηλεοπτικοί αστέρες πολύ εύκολα καταλαμβάνουν θέση στα ψηφοδέλτια των κομμάτων εισπράττοντας «επιταγές» από αυτά για τις πειθήνιες και ενίοτε ανήθικες υπηρεσίες που τους έχουν προσφέρει. Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές  ο κατάλογος των εν δυνάμει πολιτικών από τις δημοσιογραφικές λίστες θα γίνεται μακρύτερος και η περίφημη «αντικειμενικότητα» των δημοσιογράφων θα αποδεικνύεται για άλλη μια φορά φενάκη.

Ο μακαρίτης Θέμος έχει πίσω του ολόκληρη σχολή με εκπροσώπους της λούμπεν «κατακίτρινης» δημοσιογραφίας που γλύφουν τους χορηγούς και καταγγέλλουν τους δύστροπους που πάνε να χαλάσουν τη «συνταγή» αυτής της περιλάλητης δημοσιογραφικής σχολής.

Και τι δεν έχουμε ακούσει ή διαβάσει τελευταία από τους «διαμορφωτές» της κοινής γνώμης. Τι «καταλήψεις με τανκς», τι καταγγελίες για την «προσβολή» της αισθητικής τους –Τρομάρα τους!!!- από τον Κρητικό Υφυπουργό Υγείας την ίδια ώρα που έτερος επίσης Κρητικός Βουλευτής από το Βήμα της Βουλής χρησιμοποιούσε γλώσσα χαμαιτυπείου για να κρατήσει μερικούς εναπομείναντες ψηφοφόρους του.

Δυστυχώς για τον χώρο του Τύπου τα έντυπα πλέον ομοιάζουν με οπαδικές εφημερίδες που προάγουν τον χουλιγκανισμό, τα τηλεοπτικά κανάλια  με ανοιχτές και άκρως τοξικές «χωματερές» και τα ενημερωτικά σάιτ με εκδοροσφαγεία συνειδήσεων που καθιστούν τους δέκτες των ειδήσεων προσβεβλημένα αμνοερίφια λίγο πριν την οριστική σφαγή τους.

Δεν ξέρω αν ο δημοσιογραφικός homo-bogdanus είναι  εξαίρεση ή ο κανόνας πλέον, αυτό που είναι σίγουρο είναι πως η Ακροξεξιά θα συνεχίσει να αναρριχάται σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον , όπως οι τοξικοί λαγοκέφαλοι εξαπλώνονται απειλούν τις μέχρι πρότινος καθαρές θάλασσες μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί