Στ. Κούλογλου: Η συνεργασία μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων είναι η απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Η συνεργασία μεταξύ των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων είναι η απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη , όπως υποστήριξε απόψε από τα Χανιά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ήταν ο ομιλητής σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο της πόλης με θέμα «Η άνοδος της ακροδεξιάς και οι ευρωεκλογές του 2019».

Στην ομιλία του ο κ. Κούλογλου αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των ευρωεκλογών τονίζοντας την ανάγκη οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των νέων.

« Αυτές οι ευρωεκλογές δεν είναι συνηθισμένες. Πρέπει να πάμε όλοι να ψηφίσουμε . Υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος ανόδου της ακροδεξιάς», τόνισε ο κ. Κούλογλου επισημαίνοντας ότι σε όλα τα θέματα που κλήθηκε να αποφασίσει το ευρωπαϊκά κοινοβούλιο, η ακροδεξιά ψήφιζε οπισθοδρομικά και αντίθετα με την πρόοδο.

Σύμφωνα με τον κ. Κούλογλου η άνοδος της ακροδεξιάς έχει ως βασική αιτία τις πολιτικές λιτότητας και κοινωνικής αδικίας που τα τελευταία χρόνια έχουν εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο και την Ευρώπη.

« Στην πραγματικότητα υπάρχει ένα μικρό ποσοστό που γίνονται πλουσιότεροι, το 5% και το 95% γίνονται φτωχότεροι.

Και αυτό δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια, μεγάλη δυσαρέσκεια για το πολιτικό σύστημα και οργή.

Και αυτήν την οργή , αυτόν τον συνδυασμό όλων τον εκμεταλλεύεται η ακροδεξιά», επεσήμανε.

Ο κ Κούλογλου υποστήριξε ακόμα ότι η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής οικογένειας έχει παίξει αρνητικό ρόλο με την έννοια όπως είπε ότι πρώην σοσιαλιστικές χώρες έχουν γύρει πάρα πολύ προς τα δεξιά.

Παράλληλα τόνισε ότι οι ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές και για την Ελλάδα καθώς όπως είπε, « το ευρωπαϊκό περιβάλλον επηρεάζει και το ελληνικό περιβάλλον ιδίως σε μια φάση που είμαστε σε φάση ανάρρωσης ακόμα δεν έχουμε πλήρως σταθεροποιηθεί, επομένως τυχόν τριγμοί θα μας επηρεάσουν».

Σύμφωνα με τον κ. Κούλογλου « εμείς χρειαζόμαστε την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι αυτή, μια αλλαγμένη μια δίκαιη Ευρωπαϊκή Ένωση» .

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμα την ανάγκη να υπάρξει μια προοδευτική συμμαχία στο Ευρωκοινοβούλιο και κατέθεσε την άποψη ότι οι ευρωεκλογές δεν πρέπει να γίνουν παράλληλα με τις εθνικές εκλογές.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, « κατά την γνώμη μου θα πρέπει να γίνουν διαφορετικά.

Πρώτον γιατί δεν υπάρχει λόγος να μην ολοκληρωθεί η θητεία της κυβέρνησης.

Έχει να ολοκληρωθεί η θητεία κυβέρνησης στην Ελλάδα από την εποχή του Νώε, δεν ξέρω από πότε.

Και καλό θα ήταν να ολοκληρωθεί γιατί αυτό θα είναι ένα καλό δείγμα στην διεθνή κοινότητα, στην Ευρώπη και στις αγορές ότι έχουμε σταθεροποιηθεί και έχουμε γίνει μια κανονική χώρα.

Και δεύτερον , διότι πρέπει να συζητήσουμε επιτέλους για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και φοβάμαι ότι αν γίνουν παράλληλα οι εκλογές θα μπούμε στα δικά μας, θα ξαναβράσουμε στο ζουμί μας και θα ξεχάσουμε ότι είμαστε μέρος μιας μεγαλύτερης κοινότητας και επηρεαζόμαστε πάρα πολύ από αυτή».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος και τις κριτικές που ακούστηκαν υποστήριξε ότι αποδεικνύουν στην πράξη την θέληση της κυβέρνησης για την δημιουργία ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου.

Όπως είπε « ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει νικητής σε αυτή τη μάχη για την συσπείρωση της προοδευτικής παράταξης δεδομένου ότι το ΚΙΝΑΛ έχει αποφασίσει ότι αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές θα αποτελέσει τη συνιστώσα της σε μια κυβέρνηση.

Τονίζω ότι αν κερδίσει η ΝΔ, γιατί αυτές τις μετρήσεις που βλέπουμε είτε είναι παραποιημένες, είτε έχουν γίνει, για ορισμένες εταιρείες, με λάθος τεχνικές.

Στην πραγματικότητα οι επόμενες εκλογές θα είναι ένα ντέρμπι στο οποίο ο λαός θα κληθεί να αποφασίσει αν θέλει να πάει με αυτούς οι οποίοι τον οδήγησαν στην χρεοκοπία και θέλουν να επαναλάβουν τις ίδιες πολιτικές χωρίς να έχουν κάνει την παραμικρή αυτοκριτική, ή θέλει να πάει με αυτούς που παρά τα λάθη την έλλειψη εμπειρίας , έχουν τη θέληση και κατάφεραν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, στο κοινό δόθηκαν δωρεάν βιβλία του Στέλιου Κούλογλου με τίτλο «Γιατί Μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά», ενώ όπως είπε, θα ακολουθήσει ένα συμπληρωματικό φυλλάδιο που θα λέγεται «Γιατί γυναίκες είναι κακιά η ακροδεξιά».

Στην εκδήλωση που παρακολούθησαν πολλοί πολίτες ήταν παρόντες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης καθώς και ο υποψήφιος που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Χανίων Γιάννης Σαρρής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί