Προς διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) η Βαγγελιώ Σχοιναράκη- Στο Πειθαρχικό και η Α. Καραμάνου

Η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του Κινήματος Αλλαγής με εισήγησή της παραπέμπει στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, επειδή είναι μέλος της, τη μέχρι τώρα γραμματέα του Τομέα Ισότητας, πρώην ευρωβουλευτή Άννα Καραμάνου για να αποφασίσει για τα πειθαρχικά μέτρα εις βάρος της. Ταυτόχρονα καλεί σε απολογία την πρώην βουλευτή Ηρακλείου, Ευαγγελία Σχοιναράκη.

Αφορμή η υπόθεση της εκλογής της κ. Σχοιναράκη στη θέση της προέδρου στου ΔΣ στον Πολιτικό Σύνδεσμο Γυναικών (φορέα που συγκροτούν τα κόμματα της βουλής, πλην ΧΑ, με εναλλασσόμενη προεδρία) με τη στήριξη της ΝΔ, τον περασμένο Οκτώβριο. Με την εκλογή της  μάλιστα πρώτος έσπευσε να της απευθύνει συγχαρητήρια, ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.

Δείτε: Οι στενές επαφές Αυγενάκη- Σχοιναράκη και μια… πρόβα για την υποψηφιότητα στο δήμο Ηρακλείου!

Η στήριξη εκείνη θεωρήθηκε ως “πρόβα” στήριξης της κ. Σχοιναράκη από τη ΝΔ για υποψηφιότητα στο δήμο Ηρακλείου, στην οποία η ΝΟΔΕ έχει καταλήξει, αλλά με πολλές και έντονες αντιδράσεις, που θέτουν υπό αμφισβήτηση και την υλοποίηση της υποψηφιότητας.

Δείτε: Και επίσημα, η Βαγγελιώ Σχοιναράκη υποψήφια με τη ΝΔ στο δήμο Ηρακλείου!- Οι “στενές επαφές” με τον Λ. Αυγενάκη

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, το θέμα που προκύπτει αφορά την απόφαση του Τομέα Γυναικών και Ισότητας των Φύλων να συμπράξει και να συμμαχήσει με τη ΝΔ στις εκλογές για την Επιτροπή Γυναικών της Βουλής, δηλαδή για τις γυναίκες που διετέλεσαν βουλευτές κι ευρωβουλευτές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος Αλλαγής, παρέκαμψαν «για καθαρά προσωπικούς στόχους και οφέλη τον συντονιστή ΚΟΕΣ Β. Κεγκέρογλου και τον γραμματέα Κινήματος Αλλαγής Μ. Χριστοδουλάκη, που είναι η κοινοβουλευτική και κομματική παρουσία σήμερα του νέου φορέα που θέλουμε να οικοδομήσουμε».

«Για την περίπτωση της κ. Σχοιναράκη μπορεί η ΕΔΕΚΑΠ να την καλέσει σε απολογία και στη συνέχεια να αποφασίσει.

Η περίπτωση όμως της σ. Άννας Καραμάνου χρήζει ειδικής προσοχής, μιας και η συντρόφισσα είναι μέλος της ΚΠΕ, και η ΚΠΕ είναι αυτή που μπορεί να αποφασίσει για την όποια επιβολή πειθαρχικών μέτρων μετά από εισήγηση της ΕΔΕΚΑΠ.

Έχουμε όμως και την πραγματικότητα ότι όλα τα μέλη της ΚΠΕ είναι ορισμένα με εξαίρεση βέβαια την πρόεδρο και τους βουλευτές – ευρωβουλευτές στη βάση μιας πολιτικής απόφασης όλων όσων συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής.

Έως την λήψη των όποιων τελικών αποφάσεων η σ. Α. Καραμάνου θα πρέπει να αντικατασταθεί από την θέση της γραμματέως του Δικτύου Ισότητας που κατέχει», αναφέρει η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί