Κρήτη: Καταγγελία για απάτη από κτηματομεσίτρια- Έπαιρνε χρήματα… αλλά σπίτι δεν έβρισκε

Στο προσκήνιο έρχεται μια μεγάλη υπόθεση απάτης σε βάρος δεκάδων -όπως φαίνεται- απεγνωσμένων Χανιωτών, οι οποίοι πάνω στην απελπισία τους να βρουν σπίτι, εμπιστεύτηκαν κτηματομεσίτρια που τους απέσπασε χρηματικά ποσά, αφήνοντάς τους ουσιαστικά… ξεσπιτωμένους!

Οι καταγγελίες ανυποψίαστων πολιτών που φέρνει στο φως το zarpanews.gr, κάνουν λόγο για μια κτηματομεσίτρια στα Χανιά που εκμεταλλευόταν την ανάγκη των ανθρώπων και τους αποσπούσε χρήματα που δεν τους τα επέστρεφε ποτέ .

Η εν λόγω κυρία που διατηρούσε κτηματομεσιτικό γραφείο στο σπίτι που νοίκιαζε στον Βαμβακόπουλο, εν μέσω της τεράστιας ζήτησης σε σπίτια που έχει προκαλέσει η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων με Airbnb κλπ., έταζε στους υποψήφιους πελάτες της πως εντός ενός μήνα θα μπορούσε να τους βρει το σπίτι που επιθυμούσαν. Φυσικά η δουλειά θα γινόταν με το αζημίωτο, καθώς ζητούσε προκαταβολή ένα σεβαστό τριψήφιο χρηματικό ποσό, το οποίο υποστήριζε πως θα επιστρεφόταν στους ίδιους, αν με το πέρας του ενός μήνα δεν έβρισκαν το σπίτι που επιθυμούσαν.

Η επιγραφή στην είσοδο του σπιτιού στο Βαμβακόπουλο ανέγραφε το όνομα της επιχείρησης 

Μάλιστα η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως, τα ανυποψίαστα θύματα υπέγραφαν και ιδιωτικό συμφωνητικό με την ίδια που μέσα ανέφερε ρητά ως όρους τα παραπάνω, κάτι που προσέδιδε επιπλέον σιγουριά πως δεν πρόκειται να εξαπατηθούν.

Οι καταγγέλλοντες το μεσημέρι της Παρασκευής προχώρησαν σε καταγγελία εις βάρος της κτηματομεσίτριας, όπου ενημερώθηκαν από τους αστυνομικούς πως κι άλλοι εξαπατημένοι πολίτες έχουν προσφύγει κατά της συγκεκριμένης.

Παρ’ όλα αυτά, προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό κατά πόσο έχουν γίνει ενέργειες από μεριάς των αρχών για να ασκηθεί δίωξη σε βάρος της, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η υπόθεση έχει “ουρά”…

Η εν λόγω Χανιώτισσα πάντως δεν είναι μέλος στο Σύλλογο Μεσιτών Χανίων, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν διαθέτει την απαραίτητη άδεια για να εξασκεί το επάγγελμα.

Η φύση της όλης υπόθεσης εφιστά για ακόμη μια φορά την προσοχή στους πολίτες να προσέχουν που εμπιστεύονται τα χρήματά τους, ενώ θα πρέπει να παίρνουν συμβουλές από τους καθ’ ύλην αρμόδιους.

zarpanews.gr

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί