Στην «Ελληνική εβδομάδα στο Νίζνι Νοβγκοροντ» της Μόσχας το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Την ενίσχυση και επέκταση της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων του Ηρακλείου στην αγορά της Ρωσίας επιχειρεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου και καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του να δηλώσουν συμμετοχή στην «Ελληνική εβδομάδα στο Νίζνι Νοβγκοροντ» της Μόσχας.

Στόχος των διοργανωτών του οικονομικού αυτού φόρουμ, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα, την Περιφέρεια Κρήτης, το Επιμελητήριο Ηρακλείου και τον Δήμο Ηρακλείου, είναι η υλοποίηση ποικίλων δράσεων που θα καλύπτουν όλες τις πτυχές της διμερούς συνεργασίας σε επιχειρηματικό, επιστημονικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Στην αποστολή μπορούν να λάβουν μέρος επιχειρήσεις του Ηρακλείου, που έχουν δώσει έμφαση σε προϊόντα καινοτομίας/τεχνολογίας και δραστηριοποιούνται στους τομείς:

  • Των επεξεργασμένων τροφίμων, όπως επεξεργασμένα φρούτα και λαχανικά, ελιές, ελαιόλαδο, κρασί, διάφορες σάλτσες, είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, κλπ. (αποκλείονται τα νωπά φρούτα και λαχανικά, τα προϊόντα γάλακτος και κρέατος, όπως τυριά και αλλαντικά, καθώς και τα ψάρια, λόγω του εμπάργκο).
  • Των δομικών υλικών, εξοπλισμού και τεχνολογιών π.χ. τα κεραμικά υλικά (συμπεριλαμβανομένων των ειδών υγιεινής), πέτρας (συμπεριλαμβανομένων των μαρμάρων),  «πράσινων» δομικών υλικών, χημικών/μονωτικών/χρωμάτων, σωλήνων, κλπ.
  • Των ειδών καινοτόμου γεωργικού εξοπλισμού (υπάρχει ενδιαφέρον και για μεταφορά τεχνογνωσίας, μεικτές επιχειρήσεις γεωργικής και κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης ή επεξεργασίας γεωργικών-κτηνοτροφικών προϊόντων).
  • Των καλλυντικών και ειδικά των φυσικών καλλυντικών, τα οποία έχουν σημαντική ζήτηση.
  • Των ειδών και  εξοπλισμού προσωπικής φροντίδας ή οικιακής χρήσης.   
  • Της πληροφορικής  (τομέας με πολύ ευνοϊκές προοπτικές συνεργασίας).
  • Της τεχνολογίας και καινοτομίας, για αναζήτηση επενδυτών ή συνεργατών.
  • Του τουρισμού και των επενδύσεων σε ακίνητα και τουριστικές υποδομές.

 

Το οικονομικό φόρουμ στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ θα πραγματοποιηθεί από 26 έως 28 Μαρτίου 2019 και περιλαμβάνει:

26 Μαρτίου Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Νίζνι Νόβγκοροντ (Higher School of Economics of Nizhny Novgorod) και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, με θέμα τις προοπτικές της οικονομικής, πολιτιστικής και επιστημονικής συνεργασίας των περιφερειών Κρήτης και Νίζνι Νόβγκοροντ.

27 Μαρτίου Β2Β Συναντήσεις (προκαθορισμένα ραντεβού επιχειρήσεων της Κρήτης με ρωσικές επιχειρήσεις)

28 ΜαρτίουΗμέρα Τουρισμού  από το Τμήμα Τουρισμού του Επιμελητηρίου  Νίζνι Νόβγκοροντ και το Γραφείο ΕΟΤ Μόσχας

Στη διάρκεια του φόρουμ έχουν προγραμματιστεί επίσης, παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Ελλάδα στο Μουσείο Φωτογραφίας Νίζνι Νόβγκοροντ, έκθεσης ζωγραφικής σε συνεργασία με τη βιβλιοθήκη Νίζνι Νόβγκοροντ και μήνας ελληνικού κινηματογράφου σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στη Ρωσία και το Δήμο Νίζνι Νόβγκοροντ.

Για περισσότερες πληροφορίες ή δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες θα πρέπει να επικοινωνήσουν μέχρι την Παρασκευή, 1η Μαρτίου 2019, με το Γραφείο Επιχειρηματικής Στήριξης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κα Λένα Στεφανουδάκη τηλ: 2810 247034,  stefanoudaki@ebeh.gr.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί