Καλεί εθελοντές το «Διαβάζω Για Τους Άλλους»

Ανοικτή πρόσκληση σε όποιον επιθυμεί να λάβει μέρος στο δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις ζωντανές αναγνώσεις σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, απευθύνει το Δίκτυο «Διαβάζω για τους άλλους» στο Ηράκλειο.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο διοργανώνει η Ομάδα Ηλικιωμένων του Δικτύου και  θα διεξαχθεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 από 17:30 έως 20:30 στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, στο Ηράκλειο (αίθουσα φροντιστηρίων, είσοδος πίσω από τον Άγιο Δημήτριο, οδός Ζώτου).

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από την κοινωνική λειτουργό κα Ελένη Πρινιωτάκη, την φιλόλογο κα Ειρήνη Βεληβασάκη και τη σύμβουλο ψυχικής υγείας κα Πελαγία Σαλούστρου.

Επισημαίνεται ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων στις εκπαιδεύσεις είναι περιορισμένος και η επιλογή γίνεται  βάσει της σειράς, με την οποία να απαντήσουν οι ενδιαφερόμενοι, ανεξαρτήτου ηλικίας, στο email: caredgta.heraklion@gmail.com μέχρι τη Δευτέρα 25/2/2019.

Να σημειωθεί ότι η Ομάδα Ανάγνωσης σε ενηλίκους-ηλικιωμένους του «Διαβάζω για τους Άλλους» Ηρακλείου διενεργεί τα τελευταία 4 χρόνια εβδομαδιαίες αναγνώσεις σε 6 μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε Ηράκλειο και Γούβες (Πτωχοκομείο, Ίριδα και Ηλιαχτίδα, Ήρα 1 και Ήρα 2, Φροντίδα Hjem). Παράλληλα, διενεργεί εδώ και ένα χρόνο εβδομαδιαίες αναγνώσεις στην Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ σε ομάδες ασθενών και των συνοδών τους. Τέλος υπάρχει συνεργασία με τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Ηρακλείου (πρώην ΚΑΠΗ) όπου επίσης διενεργούνται εβδομαδιαίες αναγνώσεις στους ωφελούμενους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί