Ηγουμενίδης: Πολλαπλά επωφελής για την κοινωνία η τροπολογία για την επέκταση του προγράμματος κοινωφελούς για την αντιπυρική προστασία

Σχετικά με την κατάθεση και ψήφιση τροπολογίας για την επέκταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ε. Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την τροπολογία των δύο Υπουργείων Εργασίας και Περιβάλλοντος  – που ήδη αποτελεί νόμο του κράτους – παρατείνεται η διάρκεια στα προγράμματα κοινωφελούς για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας.

Βεβαίως, η επέκταση αυτή κρίνεται ως απολύτως απαραίτητη για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων δεδομένης της υψηλής επικινδυνότητας τους θερινούς μήνες, ενώ ικανοποιεί ένα βασικό αίτημα των εργαζομένων σε αυτά τα προγράμματα.

Το αίτημα αυτό είχαμε μάλιστα την ευκαιρία να το συζητήσουμε και να το προωθήσουμε στα αρμόδια Υπουργεία πριν από ένα μήνα περίπου στο Ηράκλειο, με εργαζομένους του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για την Αντιπυρική Προστασία των Δασικών Οικοσυστημάτων της χώρας και με τη συμμετοχή του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας απασχολούνται ήδη σήμερα 5.066 εργαζόμενοι.

Παράλληλα, έχει σημασία να τονιστεί ότι η εν λόγω τροπολογία στέλνει πολλαπλά μηνύματα με οφέλη για την κοινωνία. Πρώτον, νομοθετείται επιπλέον η εξίσωση της αμοιβής στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα με τον κατώτατο μισθό. Δεύτερον,  η αναπροσαρμογή αυτή πραγματοποιείται αναδρομικά, δηλαδή από 1η Φεβρουαρίου 2019, ώστε η εφαρμογή των νέων αμοιβών να συμπέσει χρονικά με την έναρξη ισχύος του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού. Και, τρίτον, διατηρείται η προσαύξηση του 25% για την βραδινή απασχόληση.

Γίνεται επομένως σαφής η αδιάλειπτη προσπάθεια για εμπέδωση ενός κράτους που επεμβαίνει υπέρ της κοινωνίας και των εργαζομένων –  και  με συνεχείς παρεμβάσεις υπέρ του δημοσίου συμφέροντος»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί