Εκδηλώσεις διαβούλευσης της παράταξης “Μεγάλη Γόρτυνα”

λοκληρώθηκε εχθές 21 Φεβρουαρίου και η τρίτη από τις 4 θεματικές εκδηλώσεις διαβούλευσης με τους πολίτες, της παράταξης του υποψηφίου Δημάρχου Γόρτυνας, Μιχάλη Κοκολάκη, Μεγάλη Γόρτυνα.

Για άλλη μια φορά η προσέλευση και συμμετοχή των πολιτών –  με ερωτήσεις , παρατηρήσεις και προτάσεις – ήταν πολύ μεγάλη, γεγονός που αποδεικνύει την ανάγκη του κόσμου της περιοχής μας για κάτι καινούριο και συμμετοχικό καθώς και την επιθυμία του να ενημερωθεί και να συμβάλλει σε αυτό.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μιχάλης Κοκολάκης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους ακροατές,  επανέλαβε τη δέσμευσή του να λάβει υπόψη του τα συμπεράσματα αυτών των διαβουλεύσεων και να καταρτίσει ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και πέρα για πέρα εφικτό και βιώσιμο. Ένας πραγματικά Κοινωνικός Δήμος που προστατεύει, ενημερώνει, αφουγκράζεται και στέκει δίπλα στις ανάγκες των δημοτών του δεν μπορεί παρά να είναι πρώτη προτεραιότητα.

Τα συμπεράσματα πολλά και χρήσιμα.

Οι εισηγήσεις ξεκίνησαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης,  Ι. Λεονταράκη, εντεταλμένο σε θέματα πολιτικής προστασίας, ο οποίος τόνισε το σημαντικό ρόλο που οφείλει να έχει ο δήμος στην πρόληψη των ατυχημάτων με έναν άριστο σχεδιασμό εκτάκτου ανάγκης. Αντίδοτο στα προβλήματα που δημιουργούν η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών πρέπει να γίνει η συνεργασία και η αμφίδρομη επικοινωνία του δήμου με τους πολίτες  και τα σώματα ασφαλείας για ενημέρωση πιθανών κινδύνων από φυσικές καταστροφές.

Στη συνέχεια, ο Υποδιοικητής Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, Σ.Καρακούδης, τόνισε ότι και στην περίπτωση των τροχαίων ατυχημάτων η πρόληψη είναι πιο σημαντική από την καταστολή και την τιμωρία των παραβάσεων. Η συνεργασία με τον δήμο είναι απαραίτητη για τη συντήρηση του οδικού δικτύου, τη σήμανση των επικίνδυνων σημείων, τη δημιουργία ομάδων ενημέρωσης και δράσεων για την ευαισθητοποίηση των δημοτών. Μια ικανή ηγεσία στο δήμο και η ενεργή συμμετοχή των προέδρων των κοινοτήτων μπορεί να φέρει μέγιστα αποτελέσματα στην μείωση ή και την εξάλειψη της παραβατικότητας και συνεπώς των μοιραίων τροχαίων ατυχημάτων. Στο κάτω κάτω, το επίπεδο οδικής ασφάλειας είναι δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας.

Στο ίδιο κλίμα και ο Γ.Ζορμπάς, Υπηρέτης Δάσκαλος σε club απεξάρτησης από το αλκοόλ, έδωσε έμφαση στην πρόληψη μέσω της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης, κυρίως των νέων παιδιών. Κάθε συνεργασία με τις κοινωνικές και υγειονομικές υπηρεσίες του δήμου είναι απαραίτητη για την εξάλειψη της νεανικής παραβατικότητας και της εξάρτησης από το αλκοόλ, φαινόμενα ιδιαίτερα έντονα στις κοινωνίες μας στην σύγχρονη εποχή.

Ο Διευθυντής Δ/σης Κοινωνικής Μέριμνας, Σ.Επιτροπάκης, παρουσίασε τις πολιτικές αντιμετώπισης της φτώχειας και τα πολυάριθμα προγράμματα της Περιφέρειας Κρήτης. Η καλή συνεργασία με το δήμο και η αξιοποίησή τους θα φέρει την προστασία των ευάλωτων ομάδων και εξασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η παρουσίαση της Ειρήνης Γεριανάκη. Η Ιατρός Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης μίλησε για  την εθελοντική αιμοδοσία  και την επιτακτική ανάγκη για την αύξηση των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών . Ο δήμος πρέπει να γίνει αρωγός μιας τέτοιας προσπάθειας. Ανέπτυξε παράλληλα και το θεσμό δωρεάς μυελού των οστών, κάτι που δεν είναι πολύ γνωστό στο ευρύ κοινό. Ήταν , μάλιστα, τόσο επιτυχημένη η προσέγγισή της ώστε αμέσως μετά το πέρας των ομιλιών  18 (!) συνάνθρωποί μας από το ακροατήριο εγγράφηκαν στο διεθνές μητρώο ως εθελοντές δωρητές μυελού των οστών, με πρώτους τον υποψήφιο δήμαρχο Μιχάλη Κοκολάκη και τη σύζυγό του, Μαρία Αρβανιτάκη.

Τα συμπεράσματα και αυτής της διαβούλευσης θα παρουσιαστούν σε ηλεκτρονικό περιοδικό. Οι  δημότες μπορούν να συνεχίσουν να στέλνουν τις προτάσεις τους:

E-Mail -> mGortyna@gmail.com

Facebook -> @KokolakisGortyna

Twitter -> #PesMasGiaTiGortyna

Τηλέφωνο-> 6970 061 657

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί