«Σάρωσε» η Κρήτη στα βραβεία της Στοκχόλμης για τους κορυφαίους προορισμούς

Η Περιφέρεια Κρήτης «σάρωσε» στα βραβεία που δόθηκαν στη διάρκεια των Greek Travel Awards, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο World Trade Center της Στοκχόλμης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε στον ιδιαίτερο και ιστορικό χώρο του δημαρχείου της Στοκχόλμης, η Περιφέρεια Κρήτης κατάφερε να αποσπάσει σημαντικές τιμητικές διακρίσεις, αποδεικνύοντας περίτρανα πως ο στρατηγικός σχεδιασμός που έχει γίνει και ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, φέρνει απτά και ουσιαστικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Κρήτης, έλαβε την τιμητική διάκριση της κορυφαίας Περιφέρειας Ελλάδας, της κορυφαίας Περιφέρειας στον τομέα της γαστρονομίας και της τρίτης καλύτερης Περιφέρειας για τις διακοπές περιπέτειας.

Πέραν της Περιφέρειας βραβεύτηκαν και Δήμοι του νησιού, αλλά και μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών, ανεβάζοντας την Κρήτη επανειλημμένα στο ψηλότερο επίπεδο του βάθρου.

Να σημειωθεί ότι τα βραβεία δόθηκαν με συνδυαστική αξιολόγηση κριτικής επιτροπής και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μεταξύ χιλιάδων κοινού που διενεργήθηκε σε 3 Σκανδιναβικές χώρες   

Στα πλαίσια αυτά, ο εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο οποίος παρέλαβε και τα βραβεία είπε πως η βράβευση αυτή αποτελεί μια ακόμη αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλεται.

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι μεγάλες προσπάθειες των επιχειρηματιών, αλλά και της Περιφέρειας επιβραβεύονται με την ψήφο του κοινού. Οι Σκανδιναβοί ψηφίζουν με την επιλογή τους Κρήτη, κάτι που αποδεικνύουν οι 500.000 και πλέον επισκέπτες από τις χώρες αυτές που ταξιδεύουν κάθε χρόνο στο νησί, απολαμβάνοντας τις διακοπές τους.

Είναι επισκέπτες που πραγματικά θέλουν να γνωρίζουν το σύνολο του τρόπου ζωής των Κρητικών και κάθε πλευρά του νησιού», σημείωσε ο κ. Βαμιεδάκης.

Ο ίδιος μάλιστα επισήμανε ότι η Περιφέρεια Κρήτης επενδύει σταθερά στη σκανδιναβική αγορά, τόσο με παρουσία στις διεθνείς εκθέσεις, όσο και μέσα από τη συνεργασία της με τα γραφεία του ΕΟΤ και τις πρεσβείες των χωρών αυτών.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται και στα πλαίσια αυτά ένα σημαντικό μέρος από το ποσό που προορίζεται από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την προβολή της Κρήτης θα αφιερωθεί για τη σκανδιναβική αγορά», καταλήγει ο κ. Βαμιεδάκης.

Βραβεύτηκαν επίσης το Μουσείο Καζαντζάκη και το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», ενώ τα βραβεία δόθηκαν με βάση την αξιολόγηση που έγινε από μια ειδική κριτική επιτροπή που συστήθηκε και από την ψηφοφορία του κοινού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί