Απορρίφθηκαν οι ισχυρισμοί Αυγενάκη περί “λάσπης”- Αθώος ο Α. Ανδρικάκης (ακόμα και χωρίς δικηγόρο) για τις 3 από τις 4 κατηγορίες

Αθώος για τις τρεις από τις 4 κατηγορίες για τις οποίες δικάστηκε σήμερα από το Μονομελές Ηρακλείου, μετά από μήνυση του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκης, κηρύχτηκε ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος του Candiadoc, Αλέκος Ανδρικάκης. Ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου προσπάθησε να ισχυριστεί ότι η κριτική ξεφεύγει από τα όρια και γίνεται “λάσπη και πόλεμος που έχει στόχο να τον πλήξει προσωπικά μαζί με την οικογένειά του”. Το δικαστήριο δε δέχτηκε ότι υπήρχε συκοφαντία ούτε δόλος στις υποθέσεις της κριτικής που άσκησε στον κ. Αυγενάκη για τη στάση του απέναντι στην πανεπιστημιακή κοινότητα με αφορμή την υπόθεση Ρίχτερ, στην κριτική που ασκήσαμε για την “εκδίκηση” του γαλάζιου βουλευτή απέναντι στο Πανεπιστήμιο, επειδή δεν εγκρίθηκε το μεταπτυχιακό του, αλλά και την πολύ σοβαρή υπόθεση του “Κρητικού Χωριού Νεολαίας” για την οποία έχουμε σημειώσει ότι ο κ. Αυγενάκης, ως επικεφαλής της προσπάθειας που απασχόλησε επί χρόνια την κοινή γνώμη, οφείλει να κάνει δημόσιο απολογισμό.

Το δικαστήριο δε δέχτηκε μόνο τους ισχυρισμούς του Α. Ανδρικάκη στην υπόθεση του εγγράφου με το “Τάλως” στο οποίο πάνω υπήρχε το τηλέφωνο του Αυγενάκη και το οποίο ονομάσαμε “κινηματογραφικό ρουσφέτι”, όρο που θεώρησε υπερβολικό και συκοφαντικό, και επέβαλε την εφέσιμη ποινή των 7 μηνών με τριετή αναστολή, καταδίκη που θα κριθεί και στο εφετείο.

Να σημειωθεί ότι στη δίκη ο Α. Ανδρικάκης εμφανίστηκε μόνος του, χωρίς δικηγόρο, και υπερασπίστηκε ο ίδιος νομικά τον εαυτό του, καθώς δεν συμφώνησε σε αναβολή η πλευρά Αυγενάκη και τελικά το δικαστήριο.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί