Τα επικίνδυνα και χωρίς σήμανση σημεία στον Γεροπόταμο, όπου έχασαν τη ζωή τους οι 4 άνθρωποι (φωτο)

Τα επικίνδυνα περάσματα του Γεροπόταμου, στην κάτω Μεσαρά, σε ένα από τα οποία σημειώθηκε η πρωτοφανής τραγωδία με τους 4 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, παρουσιάζει η σελίδα Δια-SOS-τε τη Μεσαρά.

Όλα τα σημαντικά περάσματα βρίσκονται στην Κάτω Μεσαρά από τα Χουστουλιανά περίπου μέχρι και την θάλασσα. Τα περάσματα αυτά εξυπηρετούν τα χωριά καθώς τα συνδέουν με τις κεντρικές αρτηρίες , ωστόσο τον Χειμώνα που πλημμυρίζει ο Γεροπόταμος μετατρέπονται σε υγρούς τάφους για τους ανυποψίαστους οδηγούς. Κάποια από αυτά θα πρέπει να κλείσουν εντελώς ενώ σε κάποια άλλα θα πρέπει να γίνουν άμεσα μελέτες για γιοφύρια ή άλλες παρεμβάσεις.
1. Αγία Τριάδα: Το πέρασμα αυτό βρίσκεται στο ύψος του ελαιουργείου Πρωτογεράκη , 2-3 χιλιόμετρα πριν το Τυμπάκι. Αμέσως μετά το εργοστάσιο υπάρχει ένδειξη που οδηγεί τα οχήματα στον Αρχαιολογικό χώρο της Αγίας Τριάδας και Φαιστού.

Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

 

2. Πετροκεφαλίου: Βρίσκεται περίπου στο ύψος του κέντρου «Τρία Αστέρια» στην έξοδο των Μοιρών για το Τυμπάκι. Είναι το μοιραίο πέρασμα που χάθηκαν οι τέσσερις συνάνθρωποι μας τελευταία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

3. Περίου: Βρίσκεται στο τέρμα του δρόμου του αναδασμού που ενώνει τα Καπαριανά με το Πέρι. Στο σημείο εκείνο είχε δημιουργηθεί παλιότερα μικρό φράγμα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

4. Πλατάνου: Ενώνει τον Πλάτανο με τα Καπαριανά και θεωρείται περιφερειακός δρόμος . Στο πέρασμα αυτό είχε παρασυρθεί πριν μερικά χρόνια καθηγητής που προσπάθησε να περάσει με το τζιπάκι του.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

5. Καλυβιανής : Χωματόδρομος που αρχίζει περίπου από το πρατήριο υγρών καυσίμων Μακρυδάκη και αφού περάσει μέσα από τον Γεροπόταμο καταλήγει περίπου στο Πετροκεφάλι.

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, σύννεφο, φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί