Παραιτήθηκαν τρεις βουλευτές από το κόμμα της Τερέζα Μέι

Τρεις φιλοευρωπαίοι βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας παραιτήθηκαν σήμερα για να προσχωρήσουν στην Ομάδα των Ανεξάρτητων (Independent Group) καταγγέλλοντας την καταστροφική διαχείριση του Brexit από την βρετανική κυβέρνηση.

Οι Αννα Σούμπρι, Χέιντι Αλεν και Σάρα Γουόλαστον, οι οποίες επέκριναν την στρατηγική του Brexit, η οποία επιβάλλεται από τους ευρωσκεπτικιστές «Τόρις» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι παραιτούνται λόγω της «καταστροφικής διαχείρισης του Brexit».

Οι τρεις γυναίκες βουλευτές των «Τόρις», που τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit εξέφρασαν την πρόθεσή τους να προσχωρήσουν στην Ομάδα των Ανεξάρτητων που δημιουργήθηκε από οκτώ βουλευτές που παραιτήθηκαν από το Εργατικό Κόμμα.

Σημειώνεται ότι οι τρεις είχαν πάρει θέση κατά του Brexit στο δημοψήφισμα του 2016.

«Το Brexit επανακαθόρισε το Συντηρητικό Κόμμα -ακυρώνοντας όλες τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τον εκσυγχρονισμό του», γράφουν οι τρεις γυναίκες, που θεωρούν ότι οι «Τόρις» εγκατέλειψαν τις αρχές και τις αξίες τους.

Παράλληλα, καταγγέλλουν τη «στροφή προς τα δεξιά» που επιχειρείται από το κυβερνών κόμμα υπό την επιρροή του European Research Group, μία ομάδα ευρωφοβικών βουλευτών που συνιστούν «κόμμα στην καρδιά του κόμματος», και του DUP , του προτεσταντικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας.

«Εμείς δεν έχουμε αλλάξει. Το κόμμα άλλαξε και δεν αντιπροσωπεύει πλέον τις αξίες και τις πεποιθήσεις που μοιραζόμασταν με εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο», γράφουν.

«Η χαριστική βολή ήταν η καταστροφική διαχείριση του Brexit από την κυβέρνηση αυτή», γράφουν καταγγέλλοντας τις «καταστροφικές συνέπειες» που έρχονται για την βρετανική οικονομία και κοινωνία από το σενάριο μίας εξόδου άνευ συμφωνίας με την ΕΕ.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Τερέζα Μέι βλέπει το κόμμα της να κατακερματίζεται.

Οι παραιτήσεις θέτουν την πρωθυπουργό της Βρετανίας σε ακόμη ασθενέστερη θέση στο Κοινοβούλιο, όπου η συμφωνία για το Brexit απερρίφθη από την συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών τον περασμένο μήνα.

Επιπλέον, απειλούν να υπονομεύσουν τη διαπραγματευτική θέση της πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, όπου θα βρεθεί το απόγευμα για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Τ.Μέι: Θλίψη για την αποχώρηση των τριών βουλευτών 

Θλίψη για την απόφαση των τριών βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος να παραιτηθούν και να ενταχθούν στη νέα «Ανεξάρτητη Ομάδα» των οχτώ παραιτηθέντων βουλευτών του Εργατικών , εκφράζει σε ανακοίνωση της η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

«Θλίβομαι από αυτή την απόφαση, είναι άνθρωποι που υπηρέτησαν με αφοσίωση το κόμμα μας για πολλά χρόνια και τους ευχαριστώ για αυτό. Φυσικά, η ένταξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ υπήρξε αιτία διαφωνιών τόσο στο κόμμα μας όσο και στην χώρα για πολύ καιρό. Ο τερματισμός αυτής της ένταξης μετά από τέσσερις δεκαετίες δεν θα ήταν ποτέ εύκολος» σημειώνει η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Η ίδια προσθέτει ότι «ολοκληρώνοντας την δέσμευση στο μανιφέστο μας και εφαρμόζοντας την απόφαση του βρετανικού λαού κάνουμε το σωστό για την χώρα. Και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι προς ένα καλύτερο μέλλον. Είμαι αποφασισμένη, υπό την δική μου ηγεσία, το Συντηρητικό κόμμα να προσφέρει πάντα αξιοπρεπή, μετριοπαθή και πατριωτική πολιτική, την οποία αξίζει αυτή η χώρα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί