Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ο νέος Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Αντιπύραρχος Ν. Λαγουδάκης

Σύσκεψη μεταξύ της Συντονίστριας Μαρίας Κοζυράκη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωϊ με τον Αντιπύραρχο Νικόλαο Λαγουδάκη, με αφορμή την προαγωγή και την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ως Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης.

Στη συνάντηση, με την παρουσία επίσης του συνεργάτη του Περιφερειακού Διοικητή, κ. Φλαμπουράκη Ανδρέα, συζητήθηκαν θέματα επικαιρότητας σχετικά με την πολιτική προστασία και το σχεδιασμό μέτρων και δράσεων για την αντιπυρική περίοδο ενώ, εκτενής αναφορά έγινε σε εύρος αρμοδιοτήτων των δύο φορέων όπου έχουν κοινό αντικείμενο.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ως κύριο θέμα αναδείχθηκαν οι τρόποι συνεργασίας Δασικών και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών των ΟΤΑ, για το σχεδιασμό και την οργάνωση δράσεων πρόληψης και ενημέρωσης φορέων, ομάδων πληθυσμού και τοπικών κοινοτήτων σε κρίσιμα ζητήματα όπως ο αντιπυρικός σχεδιασμός, η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών καθώς και σε άλλα θέματα που άπτονται της πολιτικής προστασίας, κυρίως έναντι απρόβλεπτων έντονων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών.

Η Συντονίστρια, επισήμανε τα πλεονεκτήματα και οφέλη της αποτελεσματικής συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ των Δασικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στο πλαίσιο του συντονισμού των δράσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων ασφαλείας.

Η κ. Κοζυράκη επιπλέον ανέφερε τη δεδομένη συνδρομή, με συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις για την πρόληψη, ενημέρωση και καταστολή, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο επίπονο έργο που επιτελούν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, τονίζοντας την ανάγκη συντονισμένων προσπαθειών στο σύνολο των αρμόδιων φορέων λόγω της δύσκολης επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου σε συνέχεια των συνεχιζόμενων έντονων βροχοπτώσεων και πλημμυρικών φαινομένων και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στη γεωγραφική ενότητα της Κρήτης.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί