Στάση εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ την Δευτέρα

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι θα προχωρήσει σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο ΔΣ του νοσοκομείου την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στις 14.00 και σε 3ωρη στάση εργασίας την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 15.00, όπως αποφασίστηκε στην σύσκεψη εργαζομένων.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Μαζική σύσκεψη εργαζομένων από καθαριότητα, σίτιση, πλυντήρια, επικουρικό προσωπικό, προγράμματα ΟΑΕΔ, απολυμένοι συνάδελφοι από το ΠαΓΝΗ και το Βενιζέλειο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18/2 υστέρα από κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων  ΠαΓΝΗ.

Οι εργαζόμενοι εκφράσανε την οργή και την αγανάκτηση  γιατί για άλλη μια φορά βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο της απόλυσης, αφού συμπληρώνουν 24 μήνες συνεχούς εργασίας. Εκφράστηκε η αγωνία για το μέλλον των επικουρικών εργαζομένων  αλλά και όλων όσων οι συμβάσεις λήγουν τέλος του 2019.

Καταγγέλθηκε από τους εργαζόμενους  ότι η διοίκηση του νοσοκομείου καλεί τους εργαζομένους να μην  ακολουθούν το σωματείο!

Χρόνια τώρα το Σωματείο πρωτοστατεί στον αγώνα με αιχμή το στόχο για μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων, συμβασιούχων και εργολαβικών συναδέλφων που χρόνια δουλεύουν στο πλευρό μας. Απαιτήσαμε και απαιτούμε -χωρίς καμιά ταλάντευση, χωρίς παζάρια στις πλάτες τους- όχι απλά, να μην απολυθεί κανείς αλλά να μονιμοποιηθούν! Την ίδια ώρα, Διοίκηση – κυβέρνηση που διώχνει τους εργολάβους, ψήφισε, υπέγραψε, νομοθέτησε ατομική σύμβαση με πετσοκομμένα δικαιώματα και ημερομηνία λήξης.

Όσες υποσχέσεις  και αν δίνουν κυβέρνηση και διοικήσεις, εμείς οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε από την εμπειρία μας, ότι κανένας “σωτήρας” δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.

Μόνο με τον οργανωμένο αγώνα μας, με κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, μπορούμε να απαλλαγούμε από τα προβλήματα και τις αιτίες που τα γεννούν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μετατρέψουν την αγανάκτηση που δικαιολογημένα νιώθουμε σε απόφαση για δράση. Να συμμετάσχουν στις δράσεις του σωματείου μας, μαζί με άλλα σωματεία που είναι σε αγωνιστική κατεύθυνση, για να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

Σήμερα που υπάρχει εμπειρία από τις απολύσεις δεκάδων εργαζομένων, κανένας δεν πρέπει να εφησυχάζεται! Τώρα πρέπει να εντείνουμε την πίεσή μας να ΜΗΝ απολυθεί κανείς!!! Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η μετατροπή των συμβάσεων όλων σε αορίστου και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!!!

Δεν αρκεί να αγανακτούμε. Να παλέψουμε για το δίκιο μας!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις να μην υποκύψουν στη μοιρολατρία “του τίποτα δεν γίνεται”, να μην “τσιμπήσουν” στον εφησυχασμό και τις ψεύτικες ελπίδες, που καλλιεργεί η κυβέρνηση.

Καλούμε τους μόνιμους συναδέλφους να στηρίξουν τον αγώνα των συμβασιούχων και εργολαβικών συναδέλφων.

  • ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2 ΣΤΙΣ 14:00 – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ  
  • ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 12:00-15:00 ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ 7ΗΣ  ΥΠΕ ΣΤΙΣ 13:00

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί