Μ. Συντυχάκης: Επικίνδυνος για τις λαϊκές ελευθερίες ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (Βίντεο)

Το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο κυρίως λόγω του αντιδραστικού και επικίνδυνου, για τις λαϊκές ελευθερίες, θεσμού της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης στην Ολομέλεια της Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που ενσωματώνει ευρωενωσιακές οδηγίες και κατευθύνσεις που ρυθμίζουν θέματα ατομικών δικαιωμάτων.

Σημείωσε ότι η ευρωενωσιακή και η εθνική νομοθεσία στον τομέα των ατομικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθερίων έφεραν κατασταλτικούς μηχανισμούς όπως τη συνθήκη Σέγκεν, τρομονόμος, Δουβλίνο 1 και 2 και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που προβλέπει το καθεστώς υπόπτου με βάση το οποίο ένας Έλληνας πολίτης μπορεί να εκδοθεί σε μια άλλη χώρα της ΕΕ αν κριθεί από τις αρχές της άλλης χώρας ύποπτος.

Αναφερόμενος στις διατάξεις που αφορούν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, υπενθύμισε την συνολική αντίθεση του ΚΚΕ με αυτόν το θεσμό. Ιδιαίτερα προβληματικό είναι το άρθρο που δίνει στους Ευρωπαίους εντεταλμένους εισαγγελείς τις ίδιες εξουσίες με τους εθνικούς εισαγγελείς στην έρευνα, τη δίωξη και την παραπομπή υποθέσεων στη δικαιοσύνη.

Επίσης ζήτησε να κηρυχθούν οι νομοί των Χανίων και του Ρεθύμνου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των καταστροφών από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Δείτε το βίντεο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί