Κι άλλες επιλογές φύλου δίνουν οι αεροπορικές στις ΗΠΑ

Κι άλλες επιλογές εκτός από τα «κύριος» και «κυρία» στα αεροπορικά εισιτήρια θα δίνουν σύντομα στους επιβάτες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσε το λόμπι των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών, στόχος είναι «οι πελάτες θα μπορούν να σημειώνουν στο κουτάκι που ανταποκρίνεται καλύτερα στο γένος με το οποίο ταυτίζονται».

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, από την 1η Ιουνίου, οι επιβάτες των εταιρειών που ανήκουν στο λόμπι Airlines for America (A4A) θα έχουν τη δυνατότητα να τσεκάρουν το «απροσδιόριστο» (unspecified) ή «άγνωστο» (undisclosed), τις δύο νέες επιλογές που θα προστεθούν στα έντυπα κράτησης.

Η απόφαση ελήφθη σε από κοινού συμφωνία με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), που απαρτίζεται από εταιρείες όπως η American Airlines, η JetBlue, η SouthWest ή η Alaska Airlines.

Φυσικά, οι αεροπορικές εταιρείες, που διαχειρίζονται οι ίδιες το σύστημα κρατήσεων, είναι ελεύθερες να εφαρμόσουν την απόφαση, που δεν συνιστά σύσταση, τονίζει το A4A.

«Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες τιμούν την ποικιλομορφία και την ενσωμάτωση τόσο για τους εργαζόμενούς τους όσο και για τους επιβάτες και καταβάλλουμε προσπάθειες καθημερινά για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες όλων των πελατών» εξηγεί το λόμπι των αεροπορικών εταιρειών.

Ήδη, η United Airlines και η Delta Air Lines, που δεν ανήκει στο A4A, αποφάσισαν να προτείνει νέες επιλογές στους επιβάτες.

«Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των διαφορετικών πελατών μας, προβλέπουμε να προτείνουμε μια επιλογή γένους μη-δυαδική, κατά τη διαδικασία κράτησης» λέει η Delta.

efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί