Δεν τα κατάφερε ο ΟΦΗ κόντρα στη Λαμία

Ο ΟΦΗ έχασε τα άχαστα και τώρα τρέχει! Η Λαμία αφού άντεξε στη πίεση, βρήκε τις λύσεις (1-3) με το γκολ του Καραμάνου και τα τέρματα των Τομάς-Μπερτόλιο κι έφυγε με ένα τεράστιο διπλό παραμονής από το «Γεντί Κουλέ». Κόκκινη ο Δεληγιαννίδης στο 81′, ο Σακόρ το γκολ των γηπεδούχων.

 

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Χάιμε Βέρα προχώρησε σε αρκετές αναγκαστικές αλλαγές στην ομάδα του, που ελέω τραυματισμών είχε αρκετά νέα πρόσωπα. Ο Στρέζος έπαιξε στο τέρμα, ο Δεληγιαννίδης δεξιά στην άμυνα, ο Κοροβέσης αριστερά και ο Παπάζογλου με τον Μιχόγεβιτς στο κέντρο της. Μεγιάδο και Κυριακίδης αποτέλεσαν το δίδυμο του άξονα, ο Βαζ πήρε θέση στα δεξιά, ο Φερέιρα αριστερά και ο Ναμπί πίσω από τον Πέρσον.

Από την πλευρά του ο Μάκης Χάβος έστειλε στο γήπεδο τον Μελίσσα στην εστία, τον Βασιλαντωνόπουλο δεξιά στην άμυνα, τον Σκόνδρα αριστερά και τον Αντέτζο με τον Πλιάτσικα ως δίδυμο στα στόπερ. Ο Μπεχαράνο με τον Δημούτσο αποτέλεσαν το αντίστοιχο του άξονα, ο Τομάς έπαιξε στην αριστερή πτέρυγα, ο Καραμάνος στη δεξιά και ο Μπερτόλιο σε ρόλο οργανωτή πίσω από τον Τσούκαλο.

ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Ο ΟΦΗ

Οι Κρητικοί πήραν εξαρχής τη μπάλα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν φάσεις και να βρουν ένα γκολ που θα τους «ανάψει». Η μηχανή έπαιρνε μπρος με κινητήριο μοχλό τον κινητικότατο Ναμπί και τον ταχύτατο Φερέιρα, που έκανε δύσκολη τη ζωή του Βασιλαντωνόπουλου από αριστερά κι ανάγκασε τον Χάβο να τον αλλάξει πλευρά με τον Σκόνδρα.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 13’, όταν ο Βαζ σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Μιχόγεβιτς πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μελίσσα. Στο 18′ έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση του ΟΦΗ, ο Ναμπί βρήκε με βαθιά πάσα τον Φερέιρα που βρέθηκε απέναντι από τον Έλληνα τερματοφύλακα, με τον τελευταίο να αποκρούει το δεξί του πλασέ.

Με τους γηπεδούχους να έχουν βρει ρυθμό και τον Μπεχαράνο κυρίως να υστερεί στον άξονα, η ένταση της πίεσης ολοένα και αυξανόταν. Στο 20’ οι Κρητικοί «άγγιξαν» το γκολ, με τον Ναμπί να συγκλίνει από αριστερά και με δεξί σουτ να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι!

Το Γεντί Κουλέ «αναστέναξε» σε μερικές ακόμα καλές στιγμές των παικτών του Βέρα, που κυριάρχησαν ολοκληρωτικά ως το 40’, αλλά δεν ευτύχησαν να προηγηθούν. Σπουδαιότερη στιγμή ήταν η χαμένη ευκαιρία του Βαζ προ κενής εστίας, μετά την κούρσα του Φερέιρα από αριστερά και το παράλληλο γύρισμα προς τον συμπαίκτη του, που πλάσαρε απελπιστικά αδύναμα!

Ως το φινάλε του 45λεπτου η Λαμία κατάφερε να «ξεμυτίσει» και με λίγη τύχη, ίσως κατάφερνε να σκοράρει. Στο 42’ ο Κοροβέσης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας μετά το δυνατό σουτ του Δημούτσου, σωτήρια για τον Στρέζο, που απέκρουσε ένα λεπτό αργότερα στο φαλτσαριστό σουτ του Μπερτόλιο έξω από την περιοχή.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 

Αν μπορούσε να δει μπροστά στον χρόνο ο Χάιμε Βέρα, θα ζητούσε από τους παίκτες του να κάνουν στο πρώτο μέρος όσα έκαναν οι αντίπαλοί τους στο δεύτερο! Με τρομερή ευστοχία, αλλά και ξεκάθαρο πλάνο στο γήπεδο, η ομάδα του Χάβου ήταν έτοιμη να εκμεταλλευτεί το παραμικρό λάθος και το κατάφερε με το… παραπάνω.

Αφού ο Βαζ σπατάλησε άλλη μια καλή στιγμή (53’), οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το… πάρτι. Η αρχή έγινε στο 57’, όταν ο Καραμάνος πέτυχε ένα από τα ομορφότερα γκολ της φετινής Super League, βγαίνοντας στην κόντρα με τον Παπάζογλου, βλέποντας τον Στρέζο εκτός εστίας κι ανοίγοντας το σκορ με σκαφτό πλασέ έξω από την περιοχή!

Σ’ εκείνο το σημείο η έκδηλη απογοήτευση των γηπεδούχων, που έπρεπε να κυνηγήσουν στο σκορ, είχε ως αποτέλεσμα την αγωνιστική και ψυχολογική τους καθίζηση. Από την άλλη η Λαμία… μύρισε αίμα και επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της, καθώς και την ικανότητά της να εκμεταλλεύεται τις φάσεις της.

Στο 61’ από κόρνερ του Επστάιν ο Ναμπί δεν κατάφερε να κοντρολάρει, ο Αντέτζο πάσαρε στον Τομάς που με εξουδετερωμένο τον Στρέζο από πολύ κοντά διπλασίασε τα τέρματα των Φθιωτών και σιγούρεψε τη νίκη, που θα γινόταν… θρίαμβος λίγο αργότερα.

Με τον Φερέιρα να αστοχεί εξ επαφής στο 69’ και να επιβεβαιώνει πως οι φίλοι του ΟΦΗ δεν μπορούν να περιμένουν κάτι καλύτερο, ήρθε ο Μπερτόλιο με κλάση στην κόντρα να βρεθεί απέναντι από τον Στρέζο, να τον ντριμπλάρει και με τη βοήθεια του δοκαριού να σοκάρει το Γεντί Κουλέ και να σκορπίζει ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλοξενούμενων!

Το μόνο που κατάφερε ο ΟΦΗ ως το τέλος ήταν να μειώσει με τον Σακόρ, που ευστόχησε από κοντά στο 86’, ενώ ο Δεληγιαννίδης αποβλήθηκε για απαράδεκτο τάκλιν στον Τομάς.

 

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Μεγιάδο (76’ Κουτσιανικούλης), Κυριακίδης (62’ Σακόρ), Βαζ (67’ Νέιρα), Ναμπί, Φερέιρα, Πέρσον

Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκόνδρας (46’ Ασίγκμπα), Μπεχαράνο, Δημούτσος, Μπερτόλιο (77’ Πίτι), Τομάς, Καραμάνος, Τσούκαλος (56’ Επστάιν)

 

Νίκη του ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη

Νωρίτερα σαν σε… προπόνηση ο Δικέφαλος πέρασε με 5άρα (1-5) από την Ριζούπολη κόντρα στον καταδικασμένο Απόλλωνα.

 

gazzetta.gr, Φωτογραφίες: Image Photo Services

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί