“Άμεσα στη Βουλή το πόρισμα της επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών”

Στην εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου με τίτλο «Η οφειλή των επανορθώσεων: υποθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη» συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης. Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Βαρδάκης μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, όχι μόνο για την σημερινή παρουσίαση ενός πραγματικά ιστορικού βιβλίου, αλλά και για τη δράση που διαχρονικά έχει αναπτύξει για το θέμα των Γερμανικών Οφειλών.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Γερμανούς ιστορικούς που παρευρέθηκαν στην παρουσίαση κ.κ. Karl-Heinz Roth και Christoph Ulrich Schminck-Gustavus.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι είμαστε συμπαραστάτες σ’ αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, όχι γιατί απλά θέλουμε, αλλά επειδή είναι ιερή υποχρέωσή όλων μας να συμβάλουμε για την δικαίωση όλων όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία , την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Εθνική Ανεξαρτησία.

Επίσης θέλω να πω ότι άμεσα θα έρθει το πόρισμα της επιτροπής στη Βουλή, ανοίγοντας ουσιαστικά ένα νέο κεφάλαιο για την αποκατάσταση της αλήθειας, την ανάδειξη της μνήμης και την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί