Κρήτη: Τεράστιες καταστροφές αφήνει πίσω της η κακοκαιρία – Άλλαξαν πορεία ποταμού – Κινδυνεύουν σπίτια (Φωτο)

Τεράστιες καταστροφές και ανυπολόγιστες ζημιές στα χωριά του Δήμου Πλατανιά αφήνει η τελευταία κακοκαιρία με τους αρμόδιους να παλεύουν ώστε να κρατηθεί η κατάσταση υπό έλεγχο.

Στον Αλικιανό

Ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα του Σαββάτου η εκτροπή του Κερίτη ποταμού και από το πρωί της Κυριακής συνεργεία του εργολάβου τσιμεντώνουν τα θεμέλια της γέφυρας του Αλικιανού ώστε να μην καταρρεύσει. 

Ρίχνουν τσιμέντο στα θεμέλια της ιστορικής γέφυρας ώστε να μην καταρρεύσει

To zarpanews.gr εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες από τις εργασίες εκτροπής του ποταμού που έχουν ληφθεί από drone.

Κινδυνεύουν σπίτια

Στο μεταξύ, καθίζηση έχουν υποστεί σπίτια στα Παλαιά Ρούματα και τους Λάκκους, εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους, όπως ανέφερε στο zarpanews.gr o Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης. Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από χθες Σάββατο, ενώ αύριο συνεργεία του Δήμου Πλατανιά θα προχωρήσουν σε αυτοψίες.

Τεράστιες είναι οι ζημιές και στο παραλιακό μέτωπο με τον Δήμαρχο να τονίζει την ανάγκη για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στην περιοχή.

Η παραλία του Ταυρωνίτη

Κλειστοί και επικίνδυνοι δρόμοι

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στους οδηγούς που θα χρησιμοποιήσουν την παράκαμψη από Σκινέ για Αλικιανό που έχει δοθεί ως εναλλακτική λόγω του κλεισίματος της γέφυρας. Πρόκειται για έναν δημοτικό δρόμο που επίσης έχει υποστεί ζημιές ενώ έχει δεχτεί από την Παρασκευή τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο.

Η γέφυρα στο Συρίλι είναι κλειστή και οι οδηγοί καλούνται να σεβαστούν την απαγόρευση.

Στον δρόμο Αλικιανού – Φουρνέ η κυκλοφορία γίνεται από το ένα ρεύμα.Χθεσινή κατολίσθηση στον Φουρνέ

Στα Παλαιά Ρούματα ανοίγουν οι δρόμοι προς τους οικισμούς Δαρατσιανά – Κεχρέ ώστε στη συνέχει τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να προχωρήσουν σε αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

zarpanews.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί