Σφοδρή επίθεση του Γ. Μαρκογιαννάκη στον Δήμαρχο Γαζίου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρώην Δήμαρχος Γαζίου, κ. Γιώργος Μακρογιαννάκης, μέσω της οποίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Δήμαρχο Γαζίου, κ. Κώστα Μαμουλάκη.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Σε πρόσφατη ανοιχτή επιστολή του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μαμουλάκης,ζητά από τους Δημότες μας-στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές – να του δώσουν “την πλέον ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη εντολή”για να συνεχίσει το έργο του.

Με τη γνωστή μεθοδολογία του,δηλαδή των “φωτογραφικών εντυπώσεων”με αοριστολογίες και με συνοπτικές διαδικασίες,επιχειρεί να μας πείσει για μία ακόμη φορά,πόσο απαραίτητος είναι !!!

Με το γνωστό αυτάρεσκο (Α’) και αλαζονικό (Β’) ύφος  του ο απερχόμενος Δήμαρχος του φαίνεται και τις βιτρίνας,κατηγορεί τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές του Μαλεβιζίου ως ανεπαρκείς και υπεύθυνες ,για “το μεγάλο αναπτυξιακό έλλειμμα της περιοχής”προσπαθώντας να μας πείσει ότι,κάθε  θετικό που έγινε στο νέο Δήμο,έγινε κατόπιν ενεργειών του. Και δεν σταματά βέβαια εκεί:

Για όλα τα αρνητικά που συμβαίνουν σε αυτόν τον τόπο φταίνε οι προηγούμενοι…

Καλά θα κάνει να ανοίξει επιτέλους τον ογκώδη ενημερωτικό φάκελο που του παρέδωσα,για να  διαπιστώσει έστω και τώρα,ποιος ήταν ο προγραμματικός σχεδιασμός του Δήμου Γαζίου που παρέλαβε την 1-1-2011,αλλά και να μάθει,πως γίνονται οι απολογισμοί του Δημοτικού έργου

(ο απολογισμός του πρώην Δήμου Γαζίου είναι αναρτημένος στο διαδίκτυο

  http://www.ananeosi-dimiourgia.com/texts/major_projects.php  και

ο προγραμματισμός για μελέτες και έργα προϋπολογισμού 105.386.586,36 € είναι στο

  http://www.ananeosi-dimiourgia.com/texts/major_projects_future.php  ).

 

Με βάση το σχεδιασμό αυτό,οφείλει να μας εξηγήσει γιατί δεν έγιναν τα παρακάτω έργα :

    1. Το πολύκεντρο νεολαίας Γαζίου.
    2. Το κτήριο πολλαπλών χρήσεων  Γαζίου.
  1.   Η αντιπλημμυρική  προστασία Γαζίου.
  2.   Η κατασκευή (νέων)“πράσινων”δικτύων ύδρευσης Γαζίου.
  3.   Η κατασκευή προσήνεμου μόλου στο λιμάνι της Παντάνασσας.
  4.   Ο Υβριδικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας  για την αφαλάτωση του Αλμυρού κλπ…

Πρέπει επίσης να απαντήσει γιατί δεν έγιναν τα παρακάτω έργα,τα οποία είχαν ενταχθεί από τον πρώην Δήμο Γαζίου,στο  χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Π.Ε.Π. Κρήτης με τίτλο : “Oλοκληρωμένη αστική ανάπτυξη Δήμου Γαζίου” :

  1. Ανάπλαση οικισμού Αγίας Μαρίνας =800.000€ .
  2. Παρεμβάσεις περιβάλλοντος  χώρου του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίας Μαρίνας =100.000€
  3. Ανάπλαση  πλατείας της Εκκλησίας Αγ. Κων/νου και Ελένης στο Πολύδροσο = 200.000€.
  4. Δημιουργία  ποδηλατόδρομου και (νέου) πεζόδρομου από Γάζι έως Αμμουδάρα =650.000€

Χάθηκαν τα χρήματα αυτά ? Και εάν δεν χάθηκαν,ποιες σκοπιμότητες τα οδήγησαν που?

 

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή οφείλει επίσης να καταθέσει αναλυτικό απολογισμό για τα έργα που έγιναν,τα οποία με βάση την επιστολή του κ.Δημάρχου “υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια ευρώ”.

Οι Δημότες θα πρέπει να ενημερωθούν για την ταυτότητα του κάθε έργου,ποιες είναι οι πηγές χρηματοδότησής του, καθώς και τους φορείς υλοποίησης των έργων αυτών.

Οφείλει επίσης ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μαμουλάκης να καταθέσει αναλυτικό προεκλογικό πρόγραμμα,δεδομένου ότι πέρασαν οι εποχές της “λευκής επιταγής”.

Είναι γνωστό ότι,οι επόμενες Δημοτικές εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής και οι συσχετισμοί που θα προκύψουν,δεν θα επιτρέπουν “ηγεμονικούς λεονταρισμούς”.

Θα πρέπει επιτέλους,ο απερχόμενος Δήμαρχος να καταλάβει ότι οι “ξεκάθαρη εντολή”που ζητάει θέλει και ξεκάθαρες θέσεις,τεκμηριωμένες προτάσεις,σύνθεση απόψεων και συναινέσεις. Συστατικά στοιχεία που είναι άγνωστα στη μέχρι σήμερα πορεία του στο Δήμο μας…

 

Αυτό όμως που θα πρέπει ιδιαίτερα να εξηγήσει επαρκώς,είναι οι λόγοι για τους οποίους ζητάει τρίτη θητεία στο Δήμο Μαλεβιζίου,αφού όπως έλεγε προεκλογικά το 2010 “τα 8 χρόνια είναι αρκετά για να ολοκληρώσει το έργο του ένας Δήμαρχος”.

Σημειώσεις :                                                                       

      Α’.αυτάρεσκος (για πρόσωπο) που ευχαριστιέται θαυμάζοντας τον εαυτό του και τις πραγματικές ή υποθετικές αρετές του.

      Β’ .αλαζονικός  (για πρόσωπο) που αντιμετωπίζει τον κόσμο με υπερβολική περηφάνια για τον εαυτό του και περιφρόνηση για άλλους, που τους θεωρεί κατώτερους.

      

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί