Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλοι οι δήμοι της ΠΕ Χανίων

Μπορεί η απόφαση του Γενικού Γραμματέα να κηρύσσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους Δήμους Αποκορώνου και Καντάνου -Σελίνου, λόγω της θεομηνίας, ωστόσο, όλοι οι Δήμοι της Π.Ε. Χανίων βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεδομένου ότι οι Δήμοι Χανίων, Πλατανιά, Κισσάμου και Σφακίων είχαν κηρυχθεί με πρόσφατη απόφαση.

Αναλυτικά η απόφαση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Ταφύλλη…

«Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, κήρυξε -τη Δημοτική Κοινότητα Άστρους του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου,

-τον Δήμο Σκύρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,
-τις Δημοτικές Κοινότητες Μαλώνος και Αρχαγγέλου της Δημοτικής Ενότητας Αρχαγγέλου, την Τοπική Κοινότητα Πυλώνος της Δημοτικής Ενότητας Λινδίων, τη Δημοτική Κοινότητα Κοσκινού της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας και τη Δημοτική Κοινότητα Αφάντου της Δημοτικής Ενότητας Αφάντου του Δήμου Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς και τους Δήμους Αποκορώνου και Καντάνου-Σελίνου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι) στις 05-06/02/2019 και στις 13-14/02/2019 στις παραπάνω περιοχές».

Να σημειωθεί πως το αίτημα του Περιφερειάρχη Κρήτης ήταν να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Γαύδου δεν είχε καταστροφές από την κακοκαιρία και γι’ αυτό δεν κηρύχθηκε σε ανάλογη κατάσταση.

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί