Νέα σκληρή καταδίκη καθαρίστριας, μητέρας 13 παιδιών, για έτος αποφοίτησης από το δημοτικό

Στις 5 Μαρτίου στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Ιωαννίνων εκδικάζεται η έφεση της Δ.Κ. που κατάγεται από χωριό του νομού Πρέβεζας.

Η γυναίκα είχε καταδικασθεί ερήμην σε κάθειρξη 8 χρόνων συνολικά για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας με χρήση» και της «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος».

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του prevezatoday.gr, πίσω από την καταδίκη κρύβεται μια «τραγωδία», η οποία αποκαλύπτεται λίγο καιρό μετά την περίπτωση της καθαρίστριας από τον Βόλο.

Το έγκλημα και «αμάρτημα» της κατηγορούμενης ήταν ότι η ίδια πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού και διόρθωσε τον χρόνο αποφοίτησης από το δημοτικό σχολείο, ισχυριζόμενη ότι τελείωσε το έτος 1980 και όχι το 1981 όπως ήταν το σωστό.

Η Δ.Κ. έκανε τη συγκεκριμένη πράξη και προσκόμισε το συγκεκριμένο χαρτί προκειμένου να καταλάβει θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η ίδια είναι μητέρα δεκατριών (!) παιδιών εκ των οποίων τα 5 είναι και σήμερα ανήλικα.

Όπως αναφέρει το τοπικό site, η γυναίκα προχώρησε στην πράξη αυτή μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει -στο μέτρο του δυνατού- την στοιχειώδη ευπρεπή διαβίωση των 13 παιδιών της.

Η ερημοδικία της και η απουσία της από το δικαστήριο πρώτου βαθμού δεν οφείλεται στο γεγονός ότι ζήτησε αναβολή λόγω του ότι πάσχει από την καρδία της και της έχει τοποθετηθεί «απινιδωτής» προσκομίζοντας μάλιστα ιατρική γνωμάτευση. Όμως το αίτημα της για αναβολή δεν έγινε δεκτό και δικάστηκε ερήμην.

Την υπόθεση στο εφετείο την έχει αναλάβει γνωστό και έμπειρο δικηγορικό γραφείο της πόλης. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί