Μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών στα σεμινάρια πολιτικής προστασίας στην Κρήτη

Την ανάγκη να υπάρξει μάθημα πολιτικής προστασίας στα σχολεία επισημαίνουν οι Αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Απασχόλησης Γιάννης Παρασύρης, μετά την ολοκλήρωση των επιμορφωτικών ημερίδων για εκπαιδευτικούς που έγιναν σε όλη την Κρήτη.

Όπως τονίζουν πρόκειται για ένα ομόθυμο αίτημα, που τυγχάνει ανταπόκρισης στην εκπαιδευτική κοινότητα και για το λόγο αυτό σχεδιάζουν να καταθέσουν σχετικό αίτημα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.   

Οι τελευταίες ημερίδες πολιτικής προστασίας πραγματοποιήθηκαν χθες για τους εκπαιδευτικούς σε Δημόσιους, Ιδιωτικούς παιδικούς Σταθμούς και νηπιαγωγεία ενώ σήμερα στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε Ρεθύμνου. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν επτά (7) επιμορφωτικές ημερίδες πολιτικής προστασίας για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις περιφερειακές ενότητες του νησιού.

Οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, Γ. Λεονταράκης και Γ. Παρασύρης  που είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επιτυχή διεξαγωγή των επιμορφωτικών ημερίδων με την αθρόα συμμετοχή των εκπαιδευτικών νησιού.

Τόνισαν, για άλλη μια φορά, τη σπουδαιότητα τέτοιου είδους δράσεων, για την εκπαιδευτική κοινότητα και για  τους 96.000 μαθητές που φοιτούν στις 965 σχολικές μονάδες της Κρήτης. Τέλος, ευχαρίστησαν την πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού, τον Ερυθρό Σταυρό, τους Εκπροσώπους από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Κώστα Μπάκα και την Ασημίνα Κούρου ως εισηγητές των ημερίδων, τους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης, καθώς επίσης και τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης και συγκεκριμένα τον Διευθυντή Γιάννη Τζανοκωστάκη  και τους προϊσταμένους των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων, Γιάννη Βερυκοκίδη, Νίκο Βότσογλου και Νίκο Νικολαΐδη που χωρίς την βοήθεια τους δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν οι ημερίδες αυτές.

 

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί