Ηράκλειο: Συγκέντρωση μονίμων κατοίκων του κέντρου της πόλης για το θέμα της στάθμευσης

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η συγκέντρωση-συζήτηση των μονίμων κατοίκων του κέντρου Ηρακλείου στο «Πολύκεντρο Νεολαίας» την Τρίτη 12-9-19. Ήταν η 2η, και πιο μαζική, συγκέντρωση που οργάνωσε η προσωρινή επιτροπή πρωτοβουλίας με κύριο θέμα την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους.

Στη συζήτηση που έγινε και στην οποία πήραν το λόγο πολλοί κάτοικοι, επισημάνθηκαν και πολλά άλλα προβλήματα που υποβαθμίζουν σοβαρά την ποιότητα ζωής στο κέντρο της πόλης, όπως η ηχορύπανση από διάφορες πηγές, η παράνομη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από επιχειρήσεις αμφιλεγόμενες, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η αντιαισθητική εικόνα πολλών περιοχών και πολλά άλλα.   Πολλά από αυτά τα προβλήματα συνδέονται με το θέμα των χώρων στάθμευσης. Επίκεντρο όμως της συζήτησης ήταν το φλέγον ζήτημα της στάθμευσης .

Η κινητοποίηση των προηγούμενων ημερών και η σχετική δημοσιότητα που πήρε  το θέμα της εξασφάλισης χώρων στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους οδήγησε στη συλλογή εκατοντάδων υπογραφών στο αίτημα να γίνει άμεσα συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Υπήρξαν κι άλλες εξελίξεις: Ο αντιδήμαρχος κ. Αναστασάκης ήρθε και συνομίλησε σύντομα μαζί μας δηλώνοντας πως η δημοτική αρχή έχει κάνει κάποια βήματα προς την κατεύθυνση που ζητούμε. Είπε πως έχουν καταγράψει σε  χάρτη της εντός των τειχών πόλης του Ηρακλείου τους δυνητικούς χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης και υποσχέθηκε να μας τον δώσει, μαζί με διάφορες διευκρινήσεις. Έχει κανονιστεί συνάντηση στο γραφείο του την ερχόμενη Δευτέρα 18-2-19.

Δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Πολίτες Ηρακλείου» που παρευρέθηκαν δήλωσαν επίσης πως υποστηρίζουν το αίτημά μας, ενώ και από την «Ηράκλεια Πρωτοβουλία» δηλώθηκε υποστήριξη.

Τέλος, η επιτροπή πρωτοβουλίας διευρύνθηκε με νέα άτομα που προσφέρθηκαν εθελοντικά από τους παριστάμενους, και θα μπορεί πλέον να ασχοληθεί πιο αποτελεσματικά με τα διάφορα πρακτικά θέματα της κίνησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί