Κρήτη: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και φραγμένα φρεάτια από τις ισχυρές βροχοπτώσεις (Βίντεο & φωτο)

Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι και οι οδηγοί πολλών περιοχών στο Νομό Χανίων. Πλημμυρισμένοι δρόμοι και φρεάτια φραγμένα και ανεπαρκή συνθέτουν το σκηνικό μιας ισχυρής βροχόπτωσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στις Μουρνιές, από όπου και οι φωτογραφίες του Kriti24.gr, όπου οι δρόμοι έχουν στην κυριολεξία μετατραπεί σε ποτάμια.

Οι κάτοικοι κάνουν έκκληση καθώς αυτή η εικόνα με την πρώτη ισχυρή βροχόπτωση είναι συνηθισμένη. Όπως καταγγέλλουν πολλά φρεάτια είναι πολύ μικρά και δεν μπορούν να απορροφήσουν τον μεγάλο όγκο του νερού.

Ίδια εικόνα και στην Σούδα, αλλά και τον Βλητέ με τους δρόμους να έχουν υπερχειλίσει. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων

Σε 24ωρη λειτουργία έχει τεθεί από σήμερα, Τετάρτη 13/2/2019, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το νυχτερινό καταφύγιο αστέγων του Δήμου Χανίων. Μάλιστα, η 24ωρη λειτουργία της δομής θα παραταθεί έως και το Σάββατο 16/2/2019.

Παράλληλα, το ΚΑΠΗ Παλιάς Πόλης (Δασκαλογιάννη 62) θα παραμένει ανοικτό έως την Παρασκευή 15/2/2019, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. 
Ακολούθως, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους, που προέρχονται από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr. Πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας με Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας & Πυροσβεστικού Σταθμού Δήμου Χανίων: 28213 41799, 2821341681.

Kriti24.gr

Δείτε ακόμη:

Ηράκλειο: Ο δρόμος διαλύθηκε μετά και τις νυχτερινές βροχές! (φωτο)

Πλημμύρισε ο Γεροπόταμος – Έκλεισε δρόμος (Βίντεο)

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί