52.000 ευρώ για το δημοτικό σχολείο Αγίας Βαρβάρας

Χρηματοδότηση ύψους 52.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Γόρτυνας για το έργο «Αποκατάσταση στέγης δημοτικού σχολείου Αγίας Βαρβάρας Δήμου Γόρτυνας».

Τα χρήματα προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης και εξασφαλίστηκαν ύστερα από ενέργειες της δημοτικής αρχής, του αντιδημάρχου Ρούβα και προέδρου της σχολικής επιτροπής του Δήμου Γόρτυνας Μανώλη Δρετάκη καθώς και του διαχειριστή της σχολικής επιτροπής  Νίκου Κοκκινάκη.

Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο, στο δημοτικό σχολείο Αγίας Βαρβάρας θα αντικατασταθεί η κεραμοσκεπή στο «κεραμιδωτό» καθώς και η λαμαρινοσκεπή στα γραφεία των δασκάλων. Επίσης θα γίνουν μονωτικές εργασίες στο κτίριο του σχολείου καθώς δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα υγρασίας ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ωστόσο οι επισκευές στο σχολείο της Αγίας Βαρβάρας είναι μόνο η αρχή… Στην πρόσφατη συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου, ο εκπρόσωπος του Δήμου Γόρτυνας, αντιδήμαρχος Μανώλης Δρετάκης ενημέρωσε τους παριστάμενους γονείς και εκπαιδευτικούς για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της ανέγερσης του νέου σχολείου:

«Είμαστε σε καλό δρόμο, δήλωσε ο κ. Δρετάκης, καθώς έχουμε ολοκληρώσει όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και καταφέραμε να ετοιμάσουμε έναν πλήρη φάκελο του έργου. Έχουμε ήδη αγοράσει έντεκα στρέμματα οικοπέδου, ετοιμάσαμε τη μελέτη και το αρχιτεκτονικό σχέδιο, επίσης έχουμε γεωλογική μελέτη, εξασφαλίσαμε την έγκριση της Αρχαιολογίας και του Δασαρχείου καθώς και την άδεια της Πολεοδομίας. Έχουμε την υπογραφή της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης του Ηρακλείου,  είμαστε πανέτοιμοι και περιμένουμε την υπογραφή του Υπουργείου Παιδείας. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα έχουμε ευχάριστες ειδήσεις για τους δημότες και τους μαθητές της Αγίας Βαρβάρας».

Κατά τα λοιπά, στο σχολικό συμβούλιο του δημοτικού σχολείου Αγίας Βαρβάρας την περασμένη Παρασκευή, ετέθησαν προς συζήτηση και αναζητήθηκαν λύσεις για όλα τα προβλήματα του σχολείου:

  • Η είσοδος του σχολείου όταν βρέχει πλημμυρίζει και καθίσταται αδύνατη η πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών
  • Χρειάζεται επισκευή ή αντικατάσταση το φθαρμένο  σκέπαστρο στην είσοδο του σχολείου
  • Είναι απαραίτητο το βάψιμο σε τοίχους και κάγκελα
  • Πρέπει να δημιουργηθεί θέση στάθμευσης  ΑΜΕΑ
  • Είναι χρήσιμο να κατασκευαστούν «σαμαράκια» στον δρόμο έξω από το σχολείο
  • Από τις τουαλέτες των μαθητών λείπουν δυο ηλεκτρικές συσκευές για το στέγνωμα των χεριών
  • Είναι άμεση ανάγκη να γίνει έλεγχος και συντήρηση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του σχολείου
  • Χρειάζεται αντικατάσταση κουφωμάτων με νέου τύπου, θερμομονωτικά και ηχομονωτικά
  • Πρέπει να αναβαθμιστεί το εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών
  • Απαιτείται φύλαξη του σχολείου κατά τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες
  • Είναι αναγκαίο να  γίνει έλεγχος του πόσιμου νερού

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί