Στους δρόμους οι οπαδοί της αντιπολίτευσης για να ζητήσουν από τον πρόεδρο Μαδούρο να επιτρέψει την είσοδο βοήθειας στη Bενεζουέλα

Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα θα διαδηλώσουν σήμερα με στόχο να εντείνουν τις πιέσεις προς τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο αξιώνοντας να δώσει το πράσινο φως για την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα και τρόφιμα.

Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σχεδόν τρεις εβδομάδες από τότε που ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας, υποστηρίζοντας ότι η επανεκλογή του Μαδούρο τον περασμένο χρόνο ήταν απάτη.

Οι δύο αντίπαλες πλευρές βρίσκονται στα μαχαίρια με επίκεντρο το θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, είναι απαραίτητη λόγω της κακοδιαχείρισης από τον Νικολάς Μαδούρο της κάποτε ισχυρής οικονομίας της χώρας.

«Θα επιστρέψουμε στους δρόμους… με αίτημα την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα σώσει τις ζωές περισσότερων από 300.000 Βενεζουελάνων, οι οποίοι κινδυνεύουν σήμερα να πεθάνουν» έγραψε ο 35χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης σε μια ανάρτηση στο Twitter αργά χθες.

«Ήρθε η στιγμή να ενωθούμε και να δώσουμε μάχη!».

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, από την πλευρά του, κατήγγειλε τις προσπάθειες διανομής βοήθειας ως ένα σόου ενορχηστρωμένο από τις ΗΠΑ με στόχο την υπονόμευση και την ανατροπή της κυβέρνησής του.

«Η Κου Κλουξ Κλαν που ελέγχει τον Λευκό Οίκο σήμερα θέλει να πάρει στην κατοχή της τη Βενεζουέλα» είπε ο Νικολάς Μαδούρο σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.

«Η Βενεζουέλα δεν είναι μια χώρα που λιμοκτονεί. Στη Δύση, η κατάσταση της Βενεζουέλας στρεβλώνεται προκειμένου να δικαιολογηθεί οποιαδήποτε μορφή επέμβασης» επισήμανε.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο ομόλογός του από τις ΗΠΑ Μάικ Πομπέο θα συζητήσουν το θέμα της Βενεζουέλας αργότερα σήμερα σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που θα έχουν, όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ο Χουάν Γκουαϊδό υποσχέθηκε ότι η αντιπολίτευση θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις προκειμένου να εντείνει τις πιέσεις στον Νικολά Μαδούρο να αποχωρήσει, ώστε να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές.

Απόψε, επίσης, η αντιπολίτευση θα οργανώσει αγρυπνία σε πλατεία του Καράκας για να ζητήσει από τον πρόεδρο της χώρας να επιτρέψει την είσοδο της βοήθειας.

Υποστηρικτές των κυβερνώντων Σοσιαλιστών πραγματοποίησαν πορεία στο Καράκας σήμερα για να «ζητήσουν σεβασμό στην κυριαρχία της πατρίδας».

Λίγες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην κινητοποίηση αυτή, μεταξύ αυτών πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι, που κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Υπερασπιστείτε τη Χώρα».

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί